|
Recept na Křidýlka pikantně na bylinkách
Recept na Křidýlka pikantně na bylinkách je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Křidýlka pikantně na bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí křidélka dle počtu strávníků (já jich měla 6) Na marinádu: 2 stroužky česneku v chilli (Kaufland) 1 PL vinné hořčice (viz POZN) 1 pomeranč - kůra i šťáva Špetka Pařížského pepře (lze i obyčejný) – viz POZN. Špetka kari koření Čerstvé bylinky dle vlastního výběru ((bazalka, libeček, saturejka, meduňka, pažitka…) Trochu oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křidýlka pikantně na bylinkách
Recept na Křidýlka pikantně na bylinkách: Nejprve si připravíme marinádu: Bylinky rozetřeme v hmoždíři, nebo droboulince nasekáme. Pomeranč očistíme, nastrouháme kůru a šťávu vylisujeme. Okořeníme a zakápneme asi 1 PL oleje. Pečlivě prošleháme, případně dochutíme – já nesolila, ale kdo potřebuje, tak ano. Vložíme křidélka, pečlivě obalíme marinádou a necháme odležet ideálně přes noc. Gril (já mám kompaktní) rozpálíme na nejvyšší stupeň, vložíme grilovací misku, potřeme lehounce olejem a vložíme na ni křidélka. Potřeme marinádou, grilujeme do zčervenání na 4. stupni. Dohromady to trvalo asi 40 minut, občas otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
Poznámka k receptu na Křidýlka pikantně na bylinkách: Složení Moravské vinné hořčice: Zweigelltrebe 2008, hořč.semínko, voda, vinný ocet, cukr, byliny a koření Já toto i jiné výrobky z vína kupuju v Domě vína, ale je to dostupné ve většině specializovaných prodejnách s vínem, i na trzích. Je možné ji nahradit lepší hrubozrnnou hořčicí s přimícháním pár kapek vína. Pařížský pepř (mám od Lubana) je směs drcených pepřů, koriandru, chilli, papriky a cibule. Lze nahradit i běžným nebo čtyřbarevným pepřem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křidýlka pikantně na bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 18.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: Kuřecí křidélka dle počtu strávníků (já jich měla 6) Na marinádu: 2 stroužky česneku v chilli (Kaufland) 1 PL vinné hořčice (viz POZN) 1 pomeranč - kůra i šťáva Špetka Pařížského pepře (lze i obyčejný) – viz POZN. Špetka kari koření Čerstvé bylinky dle vlastního výběru ((bazalka, libeček, saturejka, meduňka, pažitka…) Trochu oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křidýlka pikantně na bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křidýlka pikantně na bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křidýlka pikantně na bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|