|
Recept na Křepelky v pikantním koření
Recept na Křepelky v pikantním koření je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Křepelky v pikantním koření budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Křepelky – já měla 2 ½ dcl suchého červeného vína (Modrý Portugal) Snítka rozmarýnu, bazalky, petrželky Na ochucenou a pečenou sůl: 1 zarovnaná PL hrubé mořské soli 1 KL červeného pepře 1 hvězdička badyánu 1 malý kousek skořice (1 cm).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křepelky v pikantním koření
Recept na Křepelky v pikantním koření: Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se „rozplácnou“ Pokud je nemáme vykuchané, opatrně vyjmeme vnitřnosti – jatýrka. Opláchneme z obou stran a osušíme. V hmoždíři rozetřeme pepř, badyán a skořici (můžeme i rozemlít), smícháme se solí. Na pánvičce s kapkou oleje zprudka opečeme (1, 5 minuty nejvýše). Jakmile se rozvoní, ihned vysypeme z pánve do misky a necháme zchladnout – pozor na připálení! Zatím si v hmoždíři rozetřeme bylinky, nebo je nasekáme na jemné kousíčky. Ochucenou sůl i bylinky pečlivě vyšleháme s vínem. Do směsi vložíme připravené křepelky, obalíme z obou stran marinádou, pak je necháme nejprve na bříšku, pak asi v půlce marinování je obrátíme na hřbet. Marinujeme ideálně přes noc, jinak alespoň 2 hodiny. V kastrolu rozehřejeme trošku oleje, zprudka opečeme křepelky z obou stran, malinko podlijeme marinádou a dusíme asi 10 min. po každé straně a přeléváme výpekem. Pak odkryjeme kastrol a zprudka opečeme kůžičku. Křepelky vyndáme, zredukujeme šťávu, zahustíme trochou mouky a povaříme, poté přecedíme přes síto. Křepelky vrátíme zpět, sporák vypneme a necháme chvíli odpočívat. Podávala jsem s rýží, kterou jsem při vaření okořenila hřebíčkem a červeným pepřem Maso je velmi jemné a pikantní chuti, koření jen vhodně doplňuje a podtrhuje chuť masíčka.
Poznámka k receptu na Křepelky v pikantním koření: Čerpáno z rodinné kuchařky, mnou obměněno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křepelky v pikantním koření, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 30.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Křepelky – já měla 2 ½ dcl suchého červeného vína (Modrý Portugal) Snítka rozmarýnu, bazalky, petrželky Na ochucenou a pečenou sůl: 1 zarovnaná PL hrubé mořské soli 1 KL červeného pepře 1 hvězdička badyánu 1 malý kousek skořice (1 cm)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křepelky v pikantním koření,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křepelky v pikantním koření - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křepelky v pikantním koření
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|