RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Křepelky v pikantním koření

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Křepelky v pikantním koření, recepty Křepelky v pikantním koření, Křepelky, pikantním, koření


Recept na Křepelky v pikantním koření

Recept na Křepelky v pikantním koření je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Křepelky v pikantním koření budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Křepelky – já měla 2 ½ dcl suchého červeného vína (Modrý Portugal) Snítka rozmarýnu, bazalky, petrželky Na ochucenou a pečenou sůl: 1 zarovnaná PL hrubé mořské soli 1 KL červeného pepře 1 hvězdička badyánu 1 malý kousek skořice (1 cm).

Křepelky v pikantním koření
Zvětšit obrázek

Recept na Křepelky v pikantním koření

Recept na Křepelky v pikantním koření:
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se „rozplácnou“ Pokud je nemáme vykuchané, opatrně vyjmeme vnitřnosti – jatýrka. Opláchneme z obou stran a osušíme. V hmoždíři rozetřeme pepř, badyán a skořici (můžeme i rozemlít), smícháme se solí. Na pánvičce s kapkou oleje zprudka opečeme (1, 5 minuty nejvýše). Jakmile se rozvoní, ihned vysypeme z pánve do misky a necháme zchladnout – pozor na připálení! Zatím si v hmoždíři rozetřeme bylinky, nebo je nasekáme na jemné kousíčky. Ochucenou sůl i bylinky pečlivě vyšleháme s vínem. Do směsi vložíme připravené křepelky, obalíme z obou stran marinádou, pak je necháme nejprve na bříšku, pak asi v půlce marinování je obrátíme na hřbet. Marinujeme ideálně přes noc, jinak alespoň 2 hodiny. V kastrolu rozehřejeme trošku oleje, zprudka opečeme křepelky z obou stran, malinko podlijeme marinádou a dusíme asi 10 min. po každé straně a přeléváme výpekem. Pak odkryjeme kastrol a zprudka opečeme kůžičku. Křepelky vyndáme, zredukujeme šťávu, zahustíme trochou mouky a povaříme, poté přecedíme přes síto. Křepelky vrátíme zpět, sporák vypneme a necháme chvíli odpočívat. Podávala jsem s rýží, kterou jsem při vaření okořenila hřebíčkem a červeným pepřem Maso je velmi jemné a pikantní chuti, koření jen vhodně doplňuje a podtrhuje chuť masíčka.

Poznámka k receptu na Křepelky v pikantním koření:
Čerpáno z rodinné kuchařky, mnou obměněno

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křepelky v pikantním koření, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 30.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Křepelky – já měla 2 ½ dcl suchého červeného vína (Modrý Portugal) Snítka rozmarýnu, bazalky, petrželky Na ochucenou a pečenou sůl: 1 zarovnaná PL hrubé mořské soli 1 KL červeného pepře 1 hvězdička badyánu 1 malý kousek skořice (1 cm)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křepelky v pikantním koření, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křepelky v pikantním koření - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křepelky v pikantním koření

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist