Recept na Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou
Recept na Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 křepelky (asi po 180g) 500 g modrých hroznů 5 polévkových lžic koňaku 200 g kořenové zeleniny 250 ml červeného víma 250 ml kuřecího vývaru 1 polévková lžíce oleje 100 ml smetany 1 polévková lžíce másla 1 polévková lžíce škrobové moučky 200 g prorostlé slaniny sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou
Recept na Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou: Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat. Křepelky zvenku i zevnitř omyjeme a osušíme. Pak opět zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme do pekáčku na rozehřátý olej a restujeme. Křepelky naplníme marinovaným hroznovým vínem. Otvor zašijeme. Orestovanou zeleninu zalijeme vínem, vložíme křepelky, polijeme je koňakem který nám zbyl z marinovaného hrozna, přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180°C na hodinu. Průběžně přelíváme kuřecím vývarem. Po hodině odklopíme a samotné křepelky dopékáme na kůžičku. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku. Na másle orestujeme do sklovata zbytek hroznů. Nasucho opečene do křupava slaninu. Servírujeme trochu omáčky do které přidáme orestované hrozny, vedle položíme opečenou slaninu a samozřejmě křepelku. Vhodnou přílohou jsou bramborové šišky.
Poznámka k receptu na Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou: hmmm křepelky jsem nejedla ani nepamatuji a to už pamatuji dost - určitě výborný recept pro serenu: prosím i já neregi Ti radím, tak si udělej těstoviny a nám masožravcům laskavě dej možnost se alespoň pokochat pohledem na takovou baštu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 17.02.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 křepelky (asi po 180g) 500 g modrých hroznů 5 polévkových lžic koňaku 200 g kořenové zeleniny 250 ml červeného víma 250 ml kuřecího vývaru 1 polévková lžíce oleje 100 ml smetany 1 polévková lžíce másla 1 polévková lžíce škrobové moučky 200 g prorostlé slaniny sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křepelky plněné hroznovým vínem s koňakovovínovou omáčkou
|
|