|
Recept na Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou
Recept na Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks chlazených křepelek (220g/ks) 2 dl kuřecího vývaru sůl, pepř, tymián 50g másla 1 rohlík, 1 vejce muškátový oříšek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou
Recept na Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou: Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin. Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení. Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu. Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).
Poznámka k receptu na Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou: kvetka24:... děkuji, jsem rád, že se povedlo a chutnalo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 31.05.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 ks chlazených křepelek (220g/ks) 2 dl kuřecího vývaru sůl, pepř, tymián 50g másla 1 rohlík, 1 vejce muškátový oříšek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křepelka pečená s tymiánovou nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|