|
Recept na Křenová omáčka s hovězím masem
Recept na Křenová omáčka s hovězím masem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Křenová omáčka s hovězím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí maso: 750 g falešné svíčkové 1 mrkev 1 řapík celeru 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 8 kuliček celého pepře trocha petrželové natě sůl trocha oleje Křenová omáčka: 1 velká cibule, pokrájená opravdu na drobno 3 p. lžíce másla 3 p. lžíce mouky 600ml vývaru 250g zakysané smetany 10% (použila jsem jeden celý kelímek po 180g a cca půlku z druhého) 50 - 70 ml smetany na vaření 10% (pokud chcete omáčku kyselejší, dejte méně, pokud jemnější, dejte více) křen podle chuti pepř, sůl podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křenová omáčka s hovězím masem
Recept na Křenová omáčka s hovězím masem: Maso jsem osušila a v nerezovém hrnci osmahla ze všech stran. Pak jsem přidala všechny ostatní ingredience, zalila vodou, aby maso bylo ponořené, osolila a dala vařit. Až začala voda vřít, přikryla jsem hrnec poklicí a šoupla jej na 2 - 2 1/2 hodiny do trouby vyhřáté na 190°C. Prostě až bylo maso měkké. Rovněž je ale možné nechat je probublávat na sporáku. Maso jsem dala bokem, ale tak, aby zůstalo teplé, vývar jsem zcedila a nechala trochu zchladnout. Křenová omáčka: V rozpuštěném másle jsem si asi 5 minut smažila cibuli, až úplně zesklovatěla, ale neměla hnědý nádech. Přisypala jsem mouku a vymíchala světlou cibulovou jíšku. Přilila jsem vývar a jíšku rozmíchala a za občasného míchání nechala vařit 25 minut. Pak jsem přidala nastrouhaný křen, zakysanou a sladkou smetanu, trochu pepře a nechala asi 3 minuty provařit. Nyní je možné i dosolit, pokud jste vývar udělali méně slaný. Nakonec už jsem omáčku jen rozmixovala tyčovým mixérem.
Poznámka k receptu na Křenová omáčka s hovězím masem: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/p-margin... Receptů na křenovou omáčku je tu spousta, ale nepotkala jsem žádnou ochucenou zakysanou smetanou (u nás doma tak ochucujeme snad všechny smetanové omáčky). Takže přidávám recept, jak ji dělávám já. Je to něco jiného, a snad se nikdo neurazí, o trochu lehčího na žaludek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křenová omáčka s hovězím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 27.01.2015
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: Hovězí maso: 750 g falešné svíčkové 1 mrkev 1 řapík celeru 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 8 kuliček celého pepře trocha petrželové natě sůl trocha oleje Křenová omáčka: 1 velká cibule, pokrájená opravdu na drobno 3 p. lžíce másla 3 p. lžíce mouky 600ml vývaru 250g zakysané smetany 10% (použila jsem jeden celý kelímek po 180g a cca půlku z druhého) 50 - 70 ml smetany na vaření 10% (pokud chcete omáčku kyselejší, dejte méně, pokud jemnější, dejte více) křen podle chuti pepř, sůl podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křenová omáčka s hovězím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křenová omáčka s hovězím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křenová omáčka s hovězím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|