|
Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
mléko (asi 400 ml) smetana (200 ml) muškátový květ čerstvý křen mandle máslo hladká mouka cukr sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Recept na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou: Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abysme dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového květu, mandle,lžičku cukru a dle chuti osolíme. Necháme lehce provařit, popř. ještě dolijeme mléko (pokud možno plnotučné). Čím déle omáčku po přidání křene vyvařujete, tím bude křen cítit méně- záleží tedy čistě na vás, jak silnou omáčku chcete mít.
Poznámka k receptu na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou: Původní recept: Ustrouhej dobře křen, dej ho do hrnéčku, k němu trochu bílé mouky, kousek nového másla, trochu květu a oloupané ustrouhané či tlučené mandle, dobře to umíchej, nech vařit dobrou smetanu, dej do ní kus cukru, zakloktej jí ten křen a nech ho trochu povařit, potom ho vlej do omáčníku a dej ho na stůl. Je-li křen málo perný, musí se dát teprve, až jest ostatní povařeno. Poznámka: já jsem omáčku ještě po dovaření rozmixovala, aby byla hladká. Podáváme s knedlíkem a dle chuti buď s uzeným nebo vařeným hovězím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
- Datum vložení: 25.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: mléko (asi 400 ml) smetana (200 ml) muškátový květ čerstvý křen mandle máslo hladká mouka cukr sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křenová omáčka-inspirována m.d.rettigovou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|