|
Recept na Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou
Recept na Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší pórek, očištěný a nakrájený na cca 3 cm kousky 1 jablko, neloupané, rozčtvrcené, nakrájené na tenké plátky 250 g mascarpone 50 g sýra s modrou plísní sůl a čerstvě mletý pepř čerstvá strouhanka z jednoho rohlíku (výborně se na robotu strouhá zmrzlý) 2 lžíce strouhaného parmazánu strouhaná kůra z 1 citronu, pokud možno bio 1 lžíce čerstvé nasekané saturejky nebo tymiánových lístků (zdárně na záhonu přečkávají "zimu").
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou
Recept na Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou: Pórek vařte na páře cca 10 minut doměkka - použila jsem pařáček na knedlíky - pak ho opláchněte studenou vodou, osušte, vložte do zapékací misky a proložte pokrájenými jablky. Nastrouhejte sýr s modrou plísní, vidličkou prošlehejte s mascarpone a trochou vody z pórku na řidší krém. Sýrový krém opepřete a nalijte na pórek. Promíchejte strouhanku, parmazán, citronovou kůru a saturejku či tymián. Směsí posypte pórek s omáčkou a pečte 15-20 minut dozlatova. Hodí se k minutce, dobře ho doplní vařené brambory - nebo nic, jako u nás. Je možné jej připravit i jako jednotlivé porce v menších zapékacích miskách.
Poznámka k receptu na Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou: Inspiraci jsem čerpala v kombinaci několika receptů ze starších čísel Apetitu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 21.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 větší pórek, očištěný a nakrájený na cca 3 cm kousky 1 jablko, neloupané, rozčtvrcené, nakrájené na tenké plátky 250 g mascarpone 50 g sýra s modrou plísní sůl a čerstvě mletý pepř čerstvá strouhanka z jednoho rohlíku (výborně se na robotu strouhá zmrzlý) 2 lžíce strouhaného parmazánu strouhaná kůra z 1 citronu, pokud možno bio 1 lžíce čerstvé nasekané saturejky nebo tymiánových lístků (zdárně na záhonu přečkávají "zimu")
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémový pórek s jablky a citronovou strouhankou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|