RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krémový koláč s hruškami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krémový koláč s hruškami, recepty Krémový koláč s hruškami, Krémový, koláč, hruškami


Recept na Krémový koláč s hruškami

Recept na Krémový koláč s hruškami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Krémový koláč s hruškami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: 200 g hladké mouky, 2-3 lžíce vody, 120 g másla, 1 bílek, špetka soli, hladká mouka na vál, tuk a hrubá mouka na formu NÁPLŇ: 250 g kompotovaných hrušek bez nálevu, 3 žloutky, 120 ml zakysané smetany, 200 g pískového cukru, 30 g hladké mouky DROBENKA: 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g pískového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice.

Krémový koláč s hruškami
Zvětšit obrázek

Recept na Krémový koláč s hruškami

Recept na Krémový koláč s hruškami:
Na vál prosijete mouku, přidáte na kousky nakrájené máslo, sůl a studenou vodu. Důkladně propracujete a zaděláte pevné těsto, které necháte chvíli odpočinout. Kulatou formu o průměru asi 20 cm vymažete tukem a vysypete hrubou moukou. Vál poprášíte hladkou moukou a těsto rozválíte na kulatý plát silný 2-3 mm, který je po celém obvodu větší než forma. Těsto opatrně přenesete do formy a rovnoměrně rozložíte tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis asi 2,5 cm. Převis založíte a prsty vytvoříte ozdobný okraj. Potom těsto propícháte vidličkou a v troubě necháte zhruba 10 min zapéct. Zapečený korpus potřete bílkem, těsto se tak zatáhne a nerozmočí se při další úpravě. Okapané hrušky nakrájíte na plátky silné asi 5 mm. Pokládáte je v kruzích na vychladlý korpus tak, aby se překrývaly. Zakysanou smetanu, cukr, žloutky a hladkou mouku utřete a směsí pomalu přeléváte ovoce. Koláč vložíte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečete asi 30 min, až začne krémovitá směs tuhnout. Mezitím si připravíte drobenku: mouku promícháte s cukrem, přidáte máslo a dobře promnete, až se začnou tvořit hrudky. Nakonec vmícháte skořici. Drobenkou posypete upečený koláč a dáte ještě na 15 min zapéct. Hotový koláč necháte vychladnout a ozdobíte zbylím ovocem.

Poznámka k receptu na Krémový koláč s hruškami:
Do náplně jsem dala pouze 1 vanilkový cukr a přidala trochu Amaretta.....koláč je vynikající a jednoduchý , všem moc chutnal!!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémový koláč s hruškami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Margot (Zuzana Gulová)
  • Datum vložení: 04.09.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: TĚSTO: 200 g hladké mouky, 2-3 lžíce vody, 120 g másla, 1 bílek, špetka soli, hladká mouka na vál, tuk a hrubá mouka na formu NÁPLŇ: 250 g kompotovaných hrušek bez nálevu, 3 žloutky, 120 ml zakysané smetany, 200 g pískového cukru, 30 g hladké mouky DROBENKA: 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g pískového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémový koláč s hruškami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémový koláč s hruškami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémový koláč s hruškami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist