|
Recept na Krémový koláč s hruškami
Recept na Krémový koláč s hruškami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Krémový koláč s hruškami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 200 g hladké mouky, 2-3 lžíce vody, 120 g másla, 1 bílek, špetka soli, hladká mouka na vál, tuk a hrubá mouka na formu NÁPLŇ: 250 g kompotovaných hrušek bez nálevu, 3 žloutky, 120 ml zakysané smetany, 200 g pískového cukru, 30 g hladké mouky DROBENKA: 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g pískového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krémový koláč s hruškami
Recept na Krémový koláč s hruškami: Na vál prosijete mouku, přidáte na kousky nakrájené máslo, sůl a studenou vodu. Důkladně propracujete a zaděláte pevné těsto, které necháte chvíli odpočinout. Kulatou formu o průměru asi 20 cm vymažete tukem a vysypete hrubou moukou. Vál poprášíte hladkou moukou a těsto rozválíte na kulatý plát silný 2-3 mm, který je po celém obvodu větší než forma. Těsto opatrně přenesete do formy a rovnoměrně rozložíte tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis asi 2,5 cm. Převis založíte a prsty vytvoříte ozdobný okraj. Potom těsto propícháte vidličkou a v troubě necháte zhruba 10 min zapéct. Zapečený korpus potřete bílkem, těsto se tak zatáhne a nerozmočí se při další úpravě. Okapané hrušky nakrájíte na plátky silné asi 5 mm. Pokládáte je v kruzích na vychladlý korpus tak, aby se překrývaly. Zakysanou smetanu, cukr, žloutky a hladkou mouku utřete a směsí pomalu přeléváte ovoce. Koláč vložíte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečete asi 30 min, až začne krémovitá směs tuhnout. Mezitím si připravíte drobenku: mouku promícháte s cukrem, přidáte máslo a dobře promnete, až se začnou tvořit hrudky. Nakonec vmícháte skořici. Drobenkou posypete upečený koláč a dáte ještě na 15 min zapéct. Hotový koláč necháte vychladnout a ozdobíte zbylím ovocem.
Poznámka k receptu na Krémový koláč s hruškami: Do náplně jsem dala pouze 1 vanilkový cukr a přidala trochu Amaretta.....koláč je vynikající a jednoduchý , všem moc chutnal!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémový koláč s hruškami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Margot (Zuzana Gulová)
- Datum vložení: 04.09.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: TĚSTO: 200 g hladké mouky, 2-3 lžíce vody, 120 g másla, 1 bílek, špetka soli, hladká mouka na vál, tuk a hrubá mouka na formu NÁPLŇ: 250 g kompotovaných hrušek bez nálevu, 3 žloutky, 120 ml zakysané smetany, 200 g pískového cukru, 30 g hladké mouky DROBENKA: 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g pískového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémový koláč s hruškami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémový koláč s hruškami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémový koláč s hruškami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|