|
Recept na Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem
Recept na Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polévka: 500 g moučných brambor 200 g hub čerstvých nebo 50 g sušených bobkový list 1 stroužek česneku 1 ČL posekného rozmarýnu 1/2 ČL tymiánu nebo majoránky 450 ml zeleninového vývaru z kostky 100 ml šlehačky sůl mletý pepř špetku muškátu petrželka na ozdobu Svítek: větvička libečku nebo 1 PL sušeného 1 celé vejce sůl pepř 2 PL hladké mouky 1-2 PL mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem
Recept na Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem: Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem namočíme ve vodě), bobkový list, česnek, rozmarýn, tymián a sůl. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Odstavíme ze sporáku, vyndáme bobkový list a dobře tyčovým mixerem rozmixujeme. Přilijeme šlehačku, dochutíme pepřem a muškátovým oríškem. Svítek: Do misky dáme vejce, sůl, pepř, mléko, posekaný libeček a vidličkou rozšleháme, nakonec vmícháme mouku. Vznikne nám těsto jako na palačinky, ale hutnější. Pánev vytřeme lehce olejem, rozehřejeme a pak na ní těsto lžící rozetřeme. Opečeme z obou stran. Po upečení nakrájíme na pruhy, dáme je na sebe a nakrájíme z nich širší nudle.
Poznámka k receptu na Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem: Pokud by byla polévka příliš hustá, přidáme trochu vody.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator (Míla)
- Datum vložení: 21.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Polévka: 500 g moučných brambor 200 g hub čerstvých nebo 50 g sušených bobkový list 1 stroužek česneku 1 ČL posekného rozmarýnu 1/2 ČL tymiánu nebo majoránky 450 ml zeleninového vývaru z kostky 100 ml šlehačky sůl mletý pepř špetku muškátu petrželka na ozdobu Svítek: větvička libečku nebo 1 PL sušeného 1 celé vejce sůl pepř 2 PL hladké mouky 1-2 PL mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|