|
Recept na Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem
Recept na Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3/4 hrníčku třtinového cukru 1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva 2 hrsti mletých lískových oříšků ¾ hrníčku oleje 1,5 hrnku hladké mouky 1,5 hrnku hrubé mouky 3-4 vejce 2-3 PL likéru /vaječný nebo čokoládový - nebo rum/ 2 vrchovaté hrníčky nahrubo nastrouhaných jablek 1 sojový (kokosový /suk 1 lžíce sušených brusinek + Na polevu: 100g hořké čokolády / nebo oříškové nutely /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem
Recept na Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem: Jablka nastrouháme nahrubo, oříšky umeleme, sojový nebo kokosový suk také nastrouháme. Přidáme mouku, sodu, třtinový cukr, olej, vejce, brusinky a likér nebo rum. Opět důkladně všechny suroviny dobře promícháme. Vše pak vylijeme na pekáček s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a pečeme cca 35-40 minut. Zda je těsto propečené, zkusíme raději špejlí. Když je moučník teplý, nastrouháme na něj čokoládu, kokosky / sušenky/ nebo kokosové suky. Necháme vychladnout a podáváme se šlehačkou.
Poznámka k receptu na Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem: Moučník nám moc chutnal, chuť měl moc dobrou, tak asi příště ho uděláme jako korpus a promázneme ho ještě krémem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 09.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 3/4 hrníčku třtinového cukru 1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva 2 hrsti mletých lískových oříšků ¾ hrníčku oleje 1,5 hrnku hladké mouky 1,5 hrnku hrubé mouky 3-4 vejce 2-3 PL likéru /vaječný nebo čokoládový - nebo rum/ 2 vrchovaté hrníčky nahrubo nastrouhaných jablek 1 sojový (kokosový /suk 1 lžíce sušených brusinek + Na polevu: 100g hořké čokolády / nebo oříškové nutely /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehký moučník s lískovýma oříškama, jablky a likérem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|