|
Recept na Křehký makový koláč
Recept na Křehký makový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Křehký makový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 g polohrubé mouky, 100 g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 1 žloutek Náplň: 750 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 bílek, 300 g mletého máku, 1 mandarinkový kompot (stačí malý, 312 g) Poleva: 50 g cukr moučka, 1 lžíce citronové šťávy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehký makový koláč
Recept na Křehký makový koláč: Z mouky, obou cukrů, másla a žloutku zpracujeme drobenku. Polovinu drobenky vsypeme do tukem vymazané formy a přitlačíme ke dnu. Na náplň si z pudinkových prášků, cukru a mléka uvaříme hladký pudinkový krém. Do hotového pak přimícháme mletý mák a necháme vychladnout. Mandarinky necháme okapat a pak je do náplně přimícháme společně se sněhem ušlehaným ze zbylého bílku a vanilkového cukru. Náplň naneseme na drobenkovou vrstvu, uhladíme ve formě a nahoru nasypeme zbylou drobenku. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dorůžova tj. přibližně asi 30 min. Moučkový cukr s citronovou šťávou utřeme na bílou polevu a ozdobně jí nakapeme na hotový horký koláč. Poleva je na koláči velmi dobrá, můžeme jí dělat i z dvojnásobné dávky. Můžeme případně ještě dozdobit několika dílky mandarinky.
Poznámka k receptu na Křehký makový koláč: Můžeme péci v kulaté formě, ale lépe se krájí, pokud pečeme ve čtvercové. Toto je pečené v dortové formě o průměru 28 cm, koláč je vysoký 3,5 cm. V původním receptu je celkem o 150 g cukru více. Přesto je moučník dost sladký a je možno ještě dle uvážení minimálně 50 g ubrat, jen na polevě nešetřit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehký makový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 25.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 100 g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 1 žloutek Náplň: 750 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 bílek, 300 g mletého máku, 1 mandarinkový kompot (stačí malý, 312 g) Poleva: 50 g cukr moučka, 1 lžíce citronové šťávy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehký makový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehký makový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehký makový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|