|
Recept na Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní
Recept na Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí řízky 2-3 nožičky dobré klobásy (nebokousek dobré slaniny) 2 PL červené pikantní paprikové pasty 2 PL pomazánkového másla (másla) sůl 1 bílý jogurt 1 jarní cibulka 2-3 vejce strouhanka olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní
Recept na Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní: Očištěné kuřecí řízky lehce po obou stranách naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme. Klobásku (nebo slaninu) si nastrouháme na hrubém struhadle (nebo ji nameleme na masovém strojku). Poté k namletým klobáskám přidáme ostřejší červenou paprikovou pastu, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme do pěny. Tuto pikantní paprikovo-klobáskovou směs řádně vetřeme do kuřecích řízků a necháme je takto odležet do druhého dne v chladu. Řízky další den obalíme ve vejcích, které jsme vyšlehali s bílým jogurtem (strouhanka pak pěkně drží) a řízky jsou krásně na dýchané. Nakonec je obalíme v domácí strouhance. Smažíme je pak na plechu s rozpáleným olejem, který vložíme do předehřáté trouby. Řízky se pěkně stejnoměrně osmaží,jsou krásně křehké a mají zlato-čevenou barvičku a nemusíme se obávat,že se nám připálí. Hotové je pak dáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk. Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní: Také můžeme řízky dát na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem. Měla jsem doma kousíček slaninky a tak jsem ji také pokrájela k té klobásce. Vymýšlela jsem dnes, co, jak udělat jinak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 23.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí řízky 2-3 nožičky dobré klobásy (nebokousek dobré slaniny) 2 PL červené pikantní paprikové pasty 2 PL pomazánkového másla (másla) sůl 1 bílý jogurt 1 jarní cibulka 2-3 vejce strouhanka olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|