|
Recept na Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob
Recept na Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kuřecích prsních řízků 16 stroužků česneku solamyl 6 lžic husté sójové omáčky 2 lžíce sweet and sour plum (švestková) sauce 40 ml sherry 20 ml rýžového vína 100 ml teplé vody kousek zelené cibulové natě sójový nebo sezamový olej několik kapek citrónové šťávy cajenský pepř černý pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob
Recept na Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob: Maso nakrájíme na tenké, asi půlcentimetrové plátky. Z obou stran osolíme a posypeme černým a cajenským pepřem. Necháme uležet. Nejdříve po hodině maso obalíme v solamylu a přebytek otřepeme. V pánvi rozpálíme sezamový nebo sójový olej a plátky masa na něm zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme z oleje a uložíme stranou. Na použitém oleji opečeme celé, oloupané stroužky česneku dozlatova až dohněda. Přilijeme teplou vodu, rýžové víno, sherry, sójovou omáčku, švestkovou omáčku a uvedeme k varu. Do omáčky vrátíme plátky masa, teplotu ztlumíme na minimum a dusíme cca 20 minut přikryté. Maso často obracíme, hýbáme s ním a podle potřeby doléváme malé množství vody nebo vývaru (případně ostatních tekutých surovin dle chuti). Na závěr chuť doladíme několika kapkami citrónové šťávy a přidáme nakrájenou cibulovou nať, kterou necháme pod pokličkou zavadnout. Podáváme s dušenou rýží.
Poznámka k receptu na Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob: Pajaja: Děkuju za vzkazík, takových, když jsou podložené zkušeností, si vážím nejvíc.. Poprvé jsem tohle jídlo vařila, když jsem chtěla, aby chutnalo mojí dceři i malé neteři, které jsou jedna jak druhá strašně vybíravé - no a záměr se zdařil. Tak jsem recept přidala, protože skutečně prošel zkouškou z nejtěžších... Ještě jednou děkuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 13.05.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500 g kuřecích prsních řízků 16 stroužků česneku solamyl 6 lžic husté sójové omáčky 2 lžíce sweet and sour plum (švestková) sauce 40 ml sherry 20 ml rýžového vína 100 ml teplé vody kousek zelené cibulové natě sójový nebo sezamový olej několik kapek citrónové šťávy cajenský pepř černý pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehké a voňavé kuřecí řízečky na asijský způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|