Recept na Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Recept na Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kachna lžička drceného kmínu 2 lžičky majoránky 2 bobkové listy 4 hřebíčky 1 dl červeného vína 700 g červeného sterilovaného zelí 1 dl červeného vína cibule cukr sůl 2-3 lžíce višňového džemu (nebo čerstvé či mražené vypeckované višně)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Recept na Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím: Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme, naskládáme na pekáč, dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou. Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček. Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C a pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy. Zelí: Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně. Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.
Poznámka k receptu na Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím: http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iness
- Datum vložení: 28.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kachna lžička drceného kmínu 2 lžičky majoránky 2 bobkové listy 4 hřebíčky 1 dl červeného vína 700 g červeného sterilovaného zelí 1 dl červeného vína cibule cukr sůl 2-3 lžíce višňového džemu (nebo čerstvé či mražené vypeckované višně).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
|
|