|
Recept na Králík v pomalém hrnci
Recept na Králík v pomalém hrnci je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Králík v pomalém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zadní králíčí stehna a hřbet, špek, sůl, mletý zázvor, pár snítek rozmarýnu, hrst sušených hub, trochu oleje a asi deci vody, půl paličky česneku, 2 malé cibulky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík v pomalém hrnci
Recept na Králík v pomalém hrnci: Maso prošpikujeme, posolíme a posypeme mletým zázvorem. V nádobě pomalého hrnce si na trošce oleje orestujeme špek nakrájený na malé kostičky, pak dáme maso a necháme opéci ze všech stran.Přidáme snítky rozmarýnu. Zalijeme asi deckou vody (tak do 1/3 masa aby voda sahala), přidáme rozmačkaný česnek , cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby, které jsme si namočili ve vodě.Zapneme na II. a na 4 hodiny. Asi 10 minut před koncem jsem maso vyndala na talíř a sosík zahustila asi dvěma lžícema polohrubé mouky, vrátila maso a nechala dovařit.Jako přílohu můžete dáti cokoliv - brambory, br. kašičku, br. knedlíček a nebo jako my dnes rýži.
Poznámka k receptu na Králík v pomalém hrnci: Na zázvoru dělám maso už dlouho a to kterékoli, ať už hovězí kližku, vepřové plecko a nebo i kuřecí paličky no a dnes králíčka. Inspirovala jsem se VIP prostřeno, kde myslím paní Tomsová toto jídlo dělala a dle ní jsem přidala i houby, česnek a cibuli.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík v pomalém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Severinka
- Datum vložení: 06.11.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: Zadní králíčí stehna a hřbet, špek, sůl, mletý zázvor, pár snítek rozmarýnu, hrst sušených hub, trochu oleje a asi deci vody, půl paličky česneku, 2 malé cibulky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík v pomalém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík v pomalém hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík v pomalém hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|