Recept na Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou
Recept na Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 domácí králík (2 kg) 1 větvička rozmarýnu 2 bobkové listy 6 kuliček nového koření 1 kelímek smetany na vaření (200 ml) 1 sklenice švestkového rozvaru (300 ml) 100 g uzeného špeku 5 stroužků česneku 1 velká mrkve 1 velká petržel 2 velké cibule 1/4 bulvy celeru ½ litru masového vývaru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou
Recept na Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou: Králíka si naporcujeme, opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Porce bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka sádlem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucené porce králíka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne. Připravíme si pomalý hrnec a porce králíka zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran do zlaté barvy a následně po vyjmutí porcí králíka orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, orestovanou cibuli, na kostičky nakrájený špek a podlijeme masovým vývarem. Vložíme opečené porce králíka, které polijeme švestkovým rozvarem a „pomalíme“ na program LOW 10 hodin. Porce králíka poté opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme smetanu. Dle chuti můžeme ještě dosladit. Necháme přejít varem, vypneme a vložíme dva oříšky másla pro chuť a lesk omáčky a podáváme s knedlíkem nebo bramborem.
Poznámka k receptu na Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou: Švestkový rozvar jsem dostal darem - složení neprozrazeno, ale byl z něj cítit lehce ocet.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 11.11.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 domácí králík (2 kg) 1 větvička rozmarýnu 2 bobkové listy 6 kuliček nového koření 1 kelímek smetany na vaření (200 ml) 1 sklenice švestkového rozvaru (300 ml) 100 g uzeného špeku 5 stroužků česneku 1 velká mrkve 1 velká petržel 2 velké cibule 1/4 bulvy celeru ½ litru masového vývaru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík se švestkovo-zeleninovou omáčkou
|
|