|
Recept na Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou
Recept na Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 pěkná králičí stehna 4 střední cibule mletá paprika,drcený kmín, koření na roštěnky, sušený česnek 2 PL oleje na osmažení masa kalíšek hovězího bujonu bez jedů ;-) na závěr trochu, tak 1/4 až 1/2 krabičky smetany na zjemnění na marinádu: 4 PL oleje na marinádu 1 ČL mleté červené papriky 1 ČL drceného kmínu 2 ČL sušeného česneku 1 PL koření na roštěnky pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou
Recept na Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou: Králičí stehna naporcujeme na menší kusy, udělala jsem z jednoho 3 porce. V míse smícháme 4 Pl oleje s kořením, umícháme a potřeme s tím důkladně ze všech stran králičí kousky. Necháme bokem odležet. Cibule nakrájíme na drobno, nasypeme na dno pekáče.Posypeme vším výše napsaným kořením, to znamená jen tak poprášit ze sáčku. Rozpálíme na pánvi 2 PL oleje a na něm pěkně osmahneme ze všech stran namarinované králičí kusy. Vyndáme je a poskládáme do pekáče na cibuli. Na pánev nalijem hrnek vody, přihodíme bujonek a odvaříme výpek. Na konec přihodíme máslo. Když se rozpustí, dobře promícháme a podlijeme králičí maso.Pokud by se zdálo tekutiny málo, případně ještě dolijeme, aby byla cibul do 2/3 zalita. Pečeme na 180°C přiklopené do měkka. Když je králík měkký, dáme mu 5 minut pečení bez zakrytí pro barvičku. Hotové maso vyjmeme, dáme do tepla bokem. Výpek slejeme do hrnce, umixujeme ponorným mixérem do husté omáčky. Přidáme smetanu pro zjemnění a krátce povaříme. Servírovala jsem s výbornými rohlíkovými knedlíky od Jendy1, viz odkaz v poznámkách.
Poznámka k receptu na Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou: http://www.toprecepty.cz/recept/4275-rohlikove-kne... Omlouvám se, že nemám plný fotopostup, ale baterie byla na pokraji smrti a než by se nabila, tak by rodinka jisto jistě vyla hladem:-D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 26.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 pěkná králičí stehna 4 střední cibule mletá paprika,drcený kmín, koření na roštěnky, sušený česnek 2 PL oleje na osmažení masa kalíšek hovězího bujonu bez jedů ;-) na závěr trochu, tak 1/4 až 1/2 krabičky smetany na zjemnění na marinádu: 4 PL oleje na marinádu 1 ČL mleté červené papriky 1 ČL drceného kmínu 2 ČL sušeného česneku 1 PL koření na roštěnky pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík s kořeněnou cibulovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík s kořeněnou cibulovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|