|
Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 pálivá paprička (nejlépe čerstvá), 10 bobkových listů, šalvěj a rozmarýn (po 1 vrchovaté lžičce sušené bylinky nebo 2 lžičky čerstvé), asi 6 dl bílého suchého vína, sůl, hrst černých oliv, 6 lžic bílého vinného octa..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora): Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně přes noc. Maso ve víně zkřehne a pak nevyžaduje tak dlouhou tepelnou úpravu. V pánvi s vysokým okrajem nebo kastrolu rozpálíme olej, vložíme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, nasekanou papričku, bylinky a smažíme pozorně, aby se bylinky ani česnek nepřipálily, bylo by to hořké. Žlučníkáři a nepřátelé česneku dají česnek jen rozpůlený a po opečení vyjmou. Pak vložíme okapané kousky masa, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, zalijeme zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka. V průběhu procesu kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem. Ke konci dušení přihodíme olivy. K měkkému masu nalijeme ocet, rozpálíme sporák na nejvyšší stupeň a prudce tekutinu odpaříme, králík tím chytně i barvičku. Na dně kastrolu zbyde jen zahoustlý voňavý sosík. Komu by se nedařilo, může dát králíka osmahnout do trouby, jen aby chytl barvu. Podáváme nejlépe s křupavým bílým chlebem, ale mohou být i brambory nebo rýže.
Poznámka k receptu na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora): Vařila jsem podle knihy Evy Rýznerové Říkal jsi ti amo http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 06.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 pálivá paprička (nejlépe čerstvá), 10 bobkových listů, šalvěj a rozmarýn (po 1 vrchovaté lžičce sušené bylinky nebo 2 lžičky čerstvé), asi 6 dl bílého suchého vína, sůl, hrst černých oliv, 6 lžic bílého vinného octa.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po myslivecku (coniglio alla cacciatora),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|