|
Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík pečený na bůčku s bramboráčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík (lze i porce např. hřbet a stehna apod.), 500 g prorostlého bůčku, česneková sůl, koření Piri Piri.(já mám od f.Kotanyi z Alberta) Na bramboráčky - klasika - brambory,hl.mouka vejce, sůl, česnek, majoránka - kořeníme méně výrazně než na samotné bramboráky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky: Králíka nebo porce z něj očistíme,a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200°C do zhnědnutí a vytvoření kůrky.(já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - t.zn.na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180°C asi 20 min. Po této době podlejeme horkou vodou - jen malinko,asi 1dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 min. Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm. Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát.
Poznámka k receptu na Králík pečený na bůčku s bramboráčky: Bramboráčky děláme, jak jsme zvyklí, jen menší a ne tak kořeněné, aby nepřehlušili maso.Přílohy lze samozřejmě změnit, oblohu pak zvolíme dle chuti. Jiný tuk než ten z bůčku se nedává. Tenhle recept vytvořil manžel, ale nerad se zviditelňuje, tak ho prý mám vydávat za svůj - takže aspoň takto to uvádím na pravou míru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík pečený na bůčku s bramboráčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 23.01.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík (lze i porce např. hřbet a stehna apod.), 500 g prorostlého bůčku, česneková sůl, koření Piri Piri.(já mám od f.Kotanyi z Alberta) Na bramboráčky - klasika - brambory,hl.mouka vejce, sůl, česnek, majoránka - kořeníme méně výrazně než na samotné bramboráky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík pečený na bůčku s bramboráčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík pečený na bůčku s bramboráčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík pečený na bůčku s bramboráčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|