RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky, recepty Králík pečený na bůčku s bramboráčky, Králík, pečený, na, bůčku, bramboráčky


Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík pečený na bůčku s bramboráčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 králík (lze i porce např. hřbet a stehna apod.), 500 g prorostlého bůčku, česneková sůl, koření Piri Piri.(já mám od f.Kotanyi z Alberta) Na bramboráčky - klasika - brambory,hl.mouka vejce, sůl, česnek, majoránka - kořeníme méně výrazně než na samotné bramboráky.

Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Zvětšit obrázek

Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Recept na Králík pečený na bůčku s bramboráčky:
Králíka nebo porce z něj očistíme,a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200°C do zhnědnutí a vytvoření kůrky.(já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - t.zn.na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180°C asi 20 min. Po této době podlejeme horkou vodou - jen malinko,asi 1dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 min. Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm. Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát.

Poznámka k receptu na Králík pečený na bůčku s bramboráčky:
Bramboráčky děláme, jak jsme zvyklí, jen menší a ne tak kořeněné, aby nepřehlušili maso.Přílohy lze samozřejmě změnit, oblohu pak zvolíme dle chuti. Jiný tuk než ten z bůčku se nedává. Tenhle recept vytvořil manžel, ale nerad se zviditelňuje, tak ho prý mám vydávat za svůj - takže aspoň takto to uvádím na pravou míru.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík pečený na bůčku s bramboráčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 23.01.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 králík (lze i porce např. hřbet a stehna apod.), 500 g prorostlého bůčku, česneková sůl, koření Piri Piri.(já mám od f.Kotanyi z Alberta) Na bramboráčky - klasika - brambory,hl.mouka vejce, sůl, česnek, majoránka - kořeníme méně výrazně než na samotné bramboráky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík pečený na bůčku s bramboráčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík pečený na bůčku s bramboráčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist