Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Králík na zelenině v pomalém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 králičí hřbety 2 větší mrkve 1/3 větší bulvy celeru 2 řapíky celeru 2 větší cibule 2 stroužky česneku 1 větší rajské jablíčko sůl Koření od Antonína „Králík“ 50 g špeku na kostičky l lžíce sádla 3 dl vývaru plátek másla (asi 0,5 cm).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci
Recept na Králík na zelenině v pomalém hrnci: Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran takto připraveného králíka a poté jej přendáme do PH. Do výpeku přidáme lžíci sádla a nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme, až je krásně opečená. Naposled přidáme na menší kousky nakrájené rajské jablíčko. Takto připravenou zeleninu přidáme ke králíkovi a přilijeme vývar. Při 120°C jsem králíka pomalila 2 hod. 30 minut. Pak jsem králíka schovala do předehřáté mísy. Zeleninu jsem propasírovala a nakonec jsem pro zjemnění přidala kousek másla. Zahušťovat není třeba. Maminka podávala s bramborovým knedlíkem, já mám raději bramborovou kaši.
Poznámka k receptu na Králík na zelenině v pomalém hrnci: Tenhle recept jsem našla v matčině kuchařce s poznámkou „Božidara Turzonovová“. Zpravidla se u nás připravuje na velikonoční pondělí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na zelenině v pomalém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
- Datum vložení: 01.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 2 králičí hřbety 2 větší mrkve 1/3 větší bulvy celeru 2 řapíky celeru 2 větší cibule 2 stroužky česneku 1 větší rajské jablíčko sůl Koření od Antonína „Králík“ 50 g špeku na kostičky l lžíce sádla 3 dl vývaru plátek másla (asi 0,5 cm)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na zelenině v pomalém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložit příspěvek pro Králík na zelenině v pomalém hrnci
Předmět: králík | Datum: 23.10.2020 23:29:37 | Autor: Michal Procházka | Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na zelenině v pomalém hrnci
|
|