|
Recept na Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem
Recept na Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1200 g králíka 70 - 80 g Vahalovy slaniny 1 hlavička uzeného česneku do pekáčku 4 stroužky uzeného česneku na potřeni 4 snítky čerstvé majoránky 5 - 6 kuliček nového koření 1 PL mletého bobkového listu /viz přiložené foto Rojíkovo koření / 4 cibule 1 lžička drceného kmínu šťáva z jednoho citronu olej 5 - 6 kuliček černého pepře sůl, voda nebo vývar na podlití strouhanka podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem
Recept na Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem: Maso kuchyňsky upravíme,protkneme slaninou. Uzený česnek prolisujeme. Jednu celou hlavičku česneku si necháme na pečení do pekáčku. Pepř a nové koření rozemeleme, přidáme nasekanou majoránku, drcený kmín, nastrouhanou cibuli, mletý bobkový list, (někdy na kousky nalámaný - pak se ale pasíruje/, citronovou šťávu a sůl. Touto směsí králíka pěkně ze všech stran potřeme, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Necháme přes noc dobře proležet. Druhý den dáme péci i s alobalem do předem vyhřáté trouby na cca 30 - 35 minut. Po této době vyndáme králíka z alobalu a dáme zpět péci do pekáčku. Podlijeme 200 ml horké vody ( vývaru ). Králíka budeme péci minimálně další hodinku, takže ho budeme ještě cca 20 minut dokola obracet a polévat výpekem. Stále budeme dolévat horkou vodu nebo vývarem, aby byl králík až do úplného změknutí alespoň z poloviny ponořený ve výpeku. Když je králík měkký (maso "odpadá od kosti"), králíka rozporcujeme, posypeme každou porci špetičkou strouhanky, kterou opatrně pokapeme šťávičkou a už dál pak jen necháme v pekáčku prudce zapéci, aby se vytvořila krustička. Strouhanka pěkně zahustí šťávičku. Pečeného králíka podáváme se špenátem a domácím bylinkovým bramborovým knedlíkem. (dle odkazu).
Poznámka k receptu na Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem: Přidávám odkaz na domácí bramborový knedlík s bylinkami. http://www.toprecepty.cz/recept/37911-bramborove-k... Na špenát: Kostku ( nebo dvě ) mraženého špenátu vložíme do nádoby, přikryjeme pokličkou a pří mírné teplotě rozmrazíme. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek, zasypeme hladkou moukou a necháme zlehka zrůžovět. Ze špenátu za stálého míchání tak vydusíme vodu. Vše pěkně promícháme, chvíli necháme probublat a ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme smetanu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 25.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1200 g králíka 70 - 80 g Vahalovy slaniny 1 hlavička uzeného česneku do pekáčku 4 stroužky uzeného česneku na potřeni 4 snítky čerstvé majoránky 5 - 6 kuliček nového koření 1 PL mletého bobkového listu /viz přiložené foto Rojíkovo koření / 4 cibule 1 lžička drceného kmínu šťáva z jednoho citronu olej 5 - 6 kuliček černého pepře sůl, voda nebo vývar na podlití strouhanka podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|