|
Recept na Králík na sušených houbách
Recept na Králík na sušených houbách je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na sušených houbách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celý králík, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 5 stroužků česneku, hrnek sušených hub, lžíce sojovky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na sušených houbách
Recept na Králík na sušených houbách: Králíka naporcujeme, nasolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme sojovkou. Zasypeme houbami a podlijeme vodou. Pečeme na 170-180 stupňů 80 minut zakryté a maso nepodléváme, potom odkryjeme a pečeme ještě 30 minut. Během pečení poslední fáze podléváme a hlavně přeléváme maso výpekem, aby se nám králík nevysušil. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo špalíčky a můžeme přidat i špenát.
Poznámka k receptu na Králík na sušených houbách: Je to náš nejoblíbenější recept na králíka, a tak jsem si ho dovolila přidat, i když nejsem jeho autorem. Našla jsem ho (už ani nevím kdy ;-)) v časopise Pošli recept a tuším, že jeho autorkou je Janička Remková - takže Jani děkujem, je opravdu výborný! ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na sušených houbách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mekkejla
- Datum vložení: 25.01.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 celý králík, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 5 stroužků česneku, hrnek sušených hub, lžíce sojovky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na sušených houbách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na sušených houbách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na sušených houbách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|