|
Recept na Králík na smetaně a tymiánové špecle
Recept na Králík na smetaně a tymiánové špecle je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík na smetaně a tymiánové špecle budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
králík 150g anglické slaniny 2 mrkve 1 petržel 1/2 řapíkatého celeru 1 cibule 300ml bílého vína smetana staročeské koření marináda: 2pl rajského protlaku 1pl plnotučné hořčice 2pl bílého vína sůl špecle: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnk mléka 2 vejce sůl čerstvý tymián 1pl oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na smetaně a tymiánové špecle
Recept na Králík na smetaně a tymiánové špecle: Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka a dáme odležet do druhého, dne do lednice. Slaninu nakrájíme na kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na jemno, mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kostky společně s celerem. Na pánev dáme slaninu, osmahneme, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Přidáme porce králíka, opečeme z obou stran, podlejeme vínem, zmírníme teplotu a pod poklicí dusíme hodinu. Na konec zeleninu rozmačkáme a zjemníme smetanou. Na špecle si smícháme suroviny v hustší těsto. To pomocí haluškovače protlačíme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, ještě 2 minuty vaříme. Uvařené scedíme, promícháme s 1 pl oleje.
Poznámka k receptu na Králík na smetaně a tymiánové špecle: Nádhera
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na smetaně a tymiánové špecle, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 31.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: králík 150g anglické slaniny 2 mrkve 1 petržel 1/2 řapíkatého celeru 1 cibule 300ml bílého vína smetana staročeské koření marináda: 2pl rajského protlaku 1pl plnotučné hořčice 2pl bílého vína sůl špecle: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnk mléka 2 vejce sůl čerstvý tymián 1pl oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na smetaně a tymiánové špecle,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na smetaně a tymiánové špecle - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na smetaně a tymiánové špecle
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|