RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanou, recepty Králík na divoko se zakysanou smetanou, Králík, na, divoko, se, zakysanou, smetanou


Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanou

Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík na divoko se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 domácí králík (1,5-2 kg) 2 větvičky rozmarýnu, 2 bobkové listy, 6 kuliček jalovce, 6 kuliček nového koření 1 velký kelímek zakysané smetany 200 g Lopenické slaniny 2 velké mrkve, 1 velká petržel, 2 střední cibule, ½ střední bulvy celeru ½ litru zeleninového vývaru sádlo, sůl, pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice.

Králík na divoko se zakysanou smetanou
Zvětšit obrázek

Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanou

Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanou:
Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme. Králičí maso prošpikujeme klínky Lopenické slaniny. Prošpikované králičí maso vydatně posolíme, opepříme. Do tlakového hrnce si dáme rozpustit lžíci sádla a přidáme na hrubé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, plnotučnou hořčici a opékáme, dokud nám obsah hrnce nezačne zlátnout. Následně přidáme nasekaný rozmarýn a jalovec, bobkový list a nové koření. Necháme provonět a podlijeme vývarem. Na pánvi si v trošce sádla opečeme ze všech stran porce králíka, aby se nám maso hezky zatáhlo. Takto opečené maso vložíme na orestovanou zeleninu do tlakového hrnce a „tlakujeme“ 30 minut. Křehounké králičí porce poté velmi opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Odstraníme bobkové listy a nové koření a teprve poté obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Zahušťovat není třeba - provedla to rozmixovaná kořenová zelenina a zakysaná smetana. Přidáme lžíci másla pro zjemnění a lesk a je hotovo. Dle chuti je možno osolit nebo přisladit. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Králík na divoko se zakysanou smetanou:
Díky za skvělý recept! Fantazie!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na divoko se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 03.03.2013
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 domácí králík (1,5-2 kg) 2 větvičky rozmarýnu, 2 bobkové listy, 6 kuliček jalovce, 6 kuliček nového koření 1 velký kelímek zakysané smetany 200 g Lopenické slaniny 2 velké mrkve, 1 velká petržel, 2 střední cibule, ½ střední bulvy celeru ½ litru zeleninového vývaru sádlo, sůl, pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na divoko se zakysanou smetanou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na divoko se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na divoko se zakysanou smetanou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist