|
Recept na Králík bylinkář
Recept na Králík bylinkář je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík bylinkář budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 králíčí stehna 2 silnější plátky špeku 2 zarovnané lžíce másla v tuhém stavu 2 vrchovaté lžíce nadrobno nakrájených lístků libečku a petržele mezi prsty špetka muškátového květu v prášku sůl 150 ml vývaru,nebo vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík bylinkář
Recept na Králík bylinkář: Stehna opláchneme osušíme a místy prošpikujeme na úzké a delší špalíčky nakrájenou slaninou. Do stehen vetřeme sůl a muškátový květ. V kastrolu na rozehřátém másle orestujeme zbývající špalíčky slaniny a až zesklovatí, stáhneme z ohně a necháme zchladnout. Poté přidáme nakrájené bylinky, promícháme, vložíme ochucená stehna a pořádně je v sosíku obalíme. Takto připravené maso přiklopíme poklicí a uložíme do druhého dne do lednice. Rozehřejeme si troubu. Kastrol s masem dáme na sporák, necháme rozehřát tuk a na nejvyšším stupni maso prudce po všech stranách opečeme. Podlijeme cca 100ml tekutiny, přiklopíme poklicí a pečeme přibližně 45-50minut. 10minut před koncem poklici odstraníme a dopečeme na barvičku. Během pečení přeléváme šťávou a doléváme vývarem, nebo vodou. Králičí stehna podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Králík bylinkář: Tak vidíš, tvého "bylinkáře" jsem přehlídla!! Škoda, ten libeček bude taky super
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík bylinkář, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 24.01.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 králíčí stehna 2 silnější plátky špeku 2 zarovnané lžíce másla v tuhém stavu 2 vrchovaté lžíce nadrobno nakrájených lístků libečku a petržele mezi prsty špetka muškátového květu v prášku sůl 150 ml vývaru,nebo vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík bylinkář,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík bylinkář - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík bylinkář
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|