|
Recept na Králičí stehýnka na červeném víně
Recept na Králičí stehýnka na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králičí stehýnka na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 králičí stehna 1 mrkev 1/2 celeru (nebo 2 stonky řapíkatého celeru) 1 cibule 1 pórek (pouze světlá část) 2 stroužky česneku 120 ml olivového oleje 500 ml vývaru 750 ml sladšího červeného vína 3 bobkové listy 1 celá skořice 2 celé badyány 1 lžíce krystalového cukru 1 lžíce másla pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králičí stehýnka na červeném víně
Recept na Králičí stehýnka na červeném víně: Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C, vložíme kastrol s masem a pečeme, dokud neodpadává od kosti, tedy 3-4 hodiny. Mezitím nakrájíme cibuli, pórek a zeleninu na kostičky. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Můžeme tak vrátit do vyhřáté, ale vypnuté trouby. Kastrol s olejem postavíme na plotýnku, více zahřejeme a vsypeme kostičky celeru, mrkve, cibule a pórku. Restujeme cca 20 minut dohněda. Zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zalijeme horkým vývarem. Vložíme skořici a badyán, česnek utřený se solí, přilijeme víno a uvedeme k varu. Na co nejmenší teplotě necháme probublávat asi hodinu. Odstraníme koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem nebo propasírujeme. Na závěr v ní necháme rozpustit lžíci másla a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s teplou bagetou, vařenými brambory, bramborovým knedlíkem či krupicovými noky.
Poznámka k receptu na Králičí stehýnka na červeném víně: Recept je časově náročný a poměrně pracný, ale troufám si tvrdit, že výsledek stojí za to. Pochází z mých lepených výstřižků a pokud se nemýlím, byl otištěn před mnoha lety v časopisu Apetit. Vždy se setkal s úspěchem...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králičí stehýnka na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 17.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 4 králičí stehna 1 mrkev 1/2 celeru (nebo 2 stonky řapíkatého celeru) 1 cibule 1 pórek (pouze světlá část) 2 stroužky česneku 120 ml olivového oleje 500 ml vývaru 750 ml sladšího červeného vína 3 bobkové listy 1 celá skořice 2 celé badyány 1 lžíce krystalového cukru 1 lžíce másla pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králičí stehýnka na červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králičí stehýnka na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králičí stehýnka na červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|