|
Recept na Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice
Recept na Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík ( nejlépe z Koryčan.. :-)))) ) miska hříbků 150 g farmářské ( nebo jiné ) slaniny 50 g uzeného špeku něco zeleného, např. hladkolisté petržele, kudrnky... kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice
Recept na Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice: Králíka vykostíme... neptejte se jak, kostil manžel :-))), ale hodný řezník vykostí za malý úplatek taky :-)))) Vykoštěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením... jak se komu líbí :-) Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni ( na tu bránici ) položíme králičí maso. Do mezer a dír, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny. Přidáme podušené hříbky, pohážeme petželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šíř, ale začínáme z boku.. chápete, jak to myslím.. z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem. Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlejem cca decinkou vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200 st., cca 50 minut. Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160 st., a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko. Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku "dýchat". Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.
Poznámka k receptu na Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice: Omlouvám se, že nemám fotopostup, a tady by se asi hodil :-(, ale když mi manžel králíka kostil, byla jsem na srazíku se šenky a Pipre. Když jsem dnes roládu dělala, nevěděla jsem jak, a zda vůbec, to nějak dopadne :)))) Ale dobré to bylo, to zase jo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 11.12.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík ( nejlépe z Koryčan.. :-)))) ) miska hříbků 150 g farmářské ( nebo jiné ) slaniny 50 g uzeného špeku něco zeleného, např. hladkolisté petržele, kudrnky... kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králičí roláda s hříbkama.... v košilce z bránice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|