|
Recept na Kotlíkový guláš po našem
Recept na Kotlíkový guláš po našem je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kotlíkový guláš po našem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg bravčového mäsa, ½ kg cibule, masť alebo olej, červená mletá paprika sladká a štipľavá ( namiešame podľa svojej chuti ), 1 veľké lečo ( možno použiť aj čerstvé papriky a paradajky ), 1 menší paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, majoránka halušky : 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, voda – všetko premiešať na cesto polotuhé ako klasické halušky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kotlíkový guláš po našem
Recept na Kotlíkový guláš po našem: Mäso narežeme na kocky – zvlášť hovädzie a zvlášť bravčové. V kotlíku na tuku orestujeme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rozpustíme ju a pridáme hovädzie mäso. Orestujeme, zalejeme vodou len aby bolo zakryté, osolíme, okoreníme a pomaly na ohni zakryté dusíme. Podľa potreby po troche podlievame vodou. Keď je hovädzie mäso na polovicu mäkké, pridáme bravčové mäso , opäť podlejeme vodou a dusíme. Keď je bravčové skoro mäkké, pridáme lečo, pretlak, premiešame a dusíme ďalej. Zemiaky narezané na kocky pridáme až keď je mäso mäkké, dolejeme vodou na potrebné množstvo a pomaly varíme. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme, pridáme majoránku. Po uvarení zemiakov cez strúhadlo nahádžeme halušky a varíme ešte asi 10 -15 minút. Potom necháme guláš ešte 15 minút tiahnuť. Podávame s chlebom.
Poznámka k receptu na Kotlíkový guláš po našem: Guláš musí byť dostatočne hustý. Varenie trvá asi 3 hodiny, neurýchľujeme ho, musí sa variť pomaly. Guláš sa u nás varí zásadne v kotlíku, vonku na ohni, v hrnci sa nevarí, nie je to ono. Je to ako pri grilovaní, musíte počítať s dostatočným časom na jeho prípravu. Medzi pomalým varením sa zabávate s hosťami a popíjate slivovičku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotlíkový guláš po našem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 17.08.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa, 1 kg bravčového mäsa, ½ kg cibule, masť alebo olej, červená mletá paprika sladká a štipľavá ( namiešame podľa svojej chuti ), 1 veľké lečo ( možno použiť aj čerstvé papriky a paradajky ), 1 menší paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, 1 kg zemiakov, majoránka halušky : 500 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, voda – všetko premiešať na cesto polotuhé ako klasické halušky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotlíkový guláš po našem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotlíkový guláš po našem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotlíkový guláš po našem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|