|
Recept na Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně
Recept na Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mnou použité ingredience a jejich množství: 4 hrubší plátky vepřové kotlety (cca 1,5cm) 1 větší cibule 1 a 1/2 jablka cca 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie 2 slabé čajové lžičky třtinového cukru (nebo 1 pořádná) 1/2 dcl červeného ovocného vína (měla jsem domácí z červeného rybízu) oříšek másla sůl, pepř, špetka sušeného česneku, sádlo na vymazání asi 800g brambor 2 střední cukety sůl, pepř, olej, snítka rozmarýnu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně
Recept na Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně: Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila. Dno pekáčku jsem si vymazala a pokladla na plátky nakrájenou cibulí a plátky jablka, které jsem lehce posypala cukrem. Nahoru jsem položila plátky masa, které jsem posypala zbytky cibule a jablek a dala na 40 minut přikryté péct. Maso je dobré uložit tak, aby otvory kapes směřovaly nahoru, třeba se opíraly o zdi pekáčku, ať sýr nevyteče. Brambory jsem si omyla, opepřila, posypala lístky rozmarýnu, zakápla olejem, promíchala a dala péct dospod trouby. Občas jsem je promíchala. Po 20 minutách jsem přidala cuketu, promíchala a nechala péct dalších 20 - 30 minut. Na posledních 5 minut jsem je osolila. Brambory by se prý neměly solit před pečením, jinak se tak hezky neopečou. Maso jsem po 40 minutách odkryla, cibuli a jablka jsem shrnula pod maso do šťávy, kterou jsem ještě lehce osolila, a vlila jsem do ní víno a dala trošku másla na zjemnění. Vrátila jsem pekáč na 10 minut do trouby. Poté jsem přimíchala na špičku nože sušeného česneku, nechala masu v troubě posledních 5 minut a už stačí jen servírovat.
Poznámka k receptu na Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/11/kotlety-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 20.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Mnou použité ingredience a jejich množství: 4 hrubší plátky vepřové kotlety (cca 1,5cm) 1 větší cibule 1 a 1/2 jablka cca 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie 2 slabé čajové lžičky třtinového cukru (nebo 1 pořádná) 1/2 dcl červeného ovocného vína (měla jsem domácí z červeného rybízu) oříšek másla sůl, pepř, špetka sušeného česneku, sádlo na vymazání asi 800g brambor 2 střední cukety sůl, pepř, olej, snítka rozmarýnu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotlety plněné gran moravií na jablkách, cibuli a víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|