|
Recept na Kotleta plněná alpským špekem
Recept na Kotleta plněná alpským špekem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kotleta plněná alpským špekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků) 250g alpského špeku (Tiroler speck) - originál je jen jeden 2 střední cibule 2 menší karotky, plátek celeru 1 litr vývaru z vepřových kostí 1 lžička mletého kmínu, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy vepřové sádlo, sůl, pepř, máslová jíška.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kotleta plněná alpským špekem
Recept na Kotleta plněná alpským špekem: Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k proříznutí masa. Nakrájíme cibuli, mrkev, celer a alpský špek na kostičky. Na pánvi si vzniklou směs společně promícháme a orestujeme. Necháme ji poté vychladnout. Kotlety s vytvořenou kapsou plníme špekovo-zeleninovou směsí a otvor každé naplněné kotlety zajistíme párátkem. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a poté obalíme v hladké mouce. Na větší pánev si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a obalené kotlety zprudka opečeme z obou stran do zlaté barvy. Opečené kotlety přendáme do většího hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dusíme, dokud není maso měkké. Pokud nám z plnění zůstala trocha náplně, tak ji bez váhání přidáme do vývaru k masu. Zahustíme dle chuti a potřeby máslovou jíškou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami. Před podáváním opatrně odstraníme párátka.
Poznámka k receptu na Kotleta plněná alpským špekem: alpský špek (Tiroler speck) - 250 g - 4 Eura
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kotleta plněná alpským špekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 06.05.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků) 250g alpského špeku (Tiroler speck) - originál je jen jeden 2 střední cibule 2 menší karotky, plátek celeru 1 litr vývaru z vepřových kostí 1 lžička mletého kmínu, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy vepřové sádlo, sůl, pepř, máslová jíška
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kotleta plněná alpským špekem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kotleta plněná alpským špekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kotleta plněná alpským špekem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|