RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku, recepty Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku, Kosmatice(květ, černého, bezu)v, kefírovo-


Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku

Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
300 ml kefíru 140 g hladké mouky 4 lžíce nadrobno nasekaných lístků libečku(1velká hrst před nasekáním) 2 lžíce sušeného medvědího česneku(kdo má čerstvý,tak jen jednu) 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky soli tuk na smažení.

Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku
Zvětšit obrázek

Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku

Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku:
Květy opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Z kefíru a mouky si umícháme hustější těstíčko, asi jako na palačinky, přidáme nakrájený libeček, sušený med.česnek a sůl. Znova pořádně promícháme a necháme alespoň 10minut odpočinout. Do odpočatého těstíčka vmícháme kypřící prášek do pečiva. Poté každý kus květu zamáčkneme jakoby mírně do špetky a důkladně obalíme v těstíčku. Pokládáme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku a velice pozvolna, aby se těstíčko dobře propeklo i uvnitř květů smažíme cca 7minut do zlatavé barvy. Nůžkama odstřihneme zbytky přečnívajících stopek, květy otočíme na druhou stranu a opět pozvolna na slabém plameni smažíme dalších cca 7minut. Po usmažení klademe na ubrousek, nebo papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovou přílohou.Můžeme dle své chuti přelít dipem, který máme rádi, nebo můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Poznámka k receptu na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku:
Když dělávám palačinky(slané, či sladké)tak jedině z kefírového těsta. Dnes mě napadlo do těsta přidat to, co je uvedeno v surovinách a takto osmažená kosmatice, která nám právě kvete pod okny byla opravdu lahodná. Protože je zrovna její čas, tak se s Vámi o svůj“experiment“dělím. Smažím ji každý rok a ze všech rcp, co jsem již vyzkoušela nám takto chutnala nejvíce. Do podobných přidávám všechny, co jsem zde našla, ať je z čeho vybírat. Ale vybírejte rychle, není to na dlouho:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 28.07.2013
  • Počet porcí: těstíčko vyšlo na obalení 9 velkých kousků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 300 ml kefíru 140 g hladké mouky 4 lžíce nadrobno nasekaných lístků libečku(1velká hrst před nasekáním) 2 lžíce sušeného medvědího česneku(kdo má čerstvý,tak jen jednu) 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky soli tuk na smažení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist