|
Recept na Kořeněné šátečky
Recept na Kořeněné šátečky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté.
K přípravě Kořeněné šátečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200ml mléka 150ml oleje 10ČL cukru krupice špetka soli špetka mletého badyánu,kardamomu,,skořice trochu strouhané citronové kůry 1 vejce 1/2kg polohrubé mouky 2ČL sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého Na náplň: švestková povidla ( mám čerstvě koupená v německu, jsou chuťově naprosto úžasná, jemná, lehce se dají namazat a voní po skořici(viz foto) ale určitě stačí i ta z obchodu, dochucená skořičkou a rumíkem;-) mascarpone(levnější verze) Na pomazání rozšlehané vejce Na posypku drobenka z hrubé mouky, cukru krupice a kousku másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněné šátečky
Recept na Kořeněné šátečky: Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprostřed rozetřít půl čajové lžičky mascarpone, na to lžičku povidel. Protilehlé cípky smáčknout a druhé dva k nim dohromady přimáčknout. Nechat 15min dokynout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat drobenkou. Péct na 180°C cca 15-20 min dle tipu trouby.
Poznámka k receptu na Kořeněné šátečky: Tak to je opravdu nádhera! Chystala jsem se na buchty s mákem, tvarohem a povidly (s povidly stejně vedou), tak ten plán trochu pozměním a vyzkouším tyto krásné šátečky. Když budou "vypadat" ráda přidám fotku. Tobě posílám bodíček. +12
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněné šátečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 01.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
- Suroviny: 200ml mléka 150ml oleje 10ČL cukru krupice špetka soli špetka mletého badyánu,kardamomu,,skořice trochu strouhané citronové kůry 1 vejce 1/2kg polohrubé mouky 2ČL sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého Na náplň: švestková povidla ( mám čerstvě koupená v německu, jsou chuťově naprosto úžasná, jemná, lehce se dají namazat a voní po skořici(viz foto) ale určitě stačí i ta z obchodu, dochucená skořičkou a rumíkem;-) mascarpone(levnější verze) Na pomazání rozšlehané vejce Na posypku drobenka z hrubé mouky, cukru krupice a kousku másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněné šátečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněné šátečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněné šátečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|