|
Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem
Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Koprová omáčka s karamelovým základem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 ml hovězího vývaru, 300 ml smetany pokojové teploty, 200 ml mléka, svazek kopru, sůl, pepř, silnější plátek másla, 2-3 PL cukru, 4 PL octa, mouka na zahuštění (cca 2-3 PL) na vývar:500 g hovězí loupané plece (nebo hovězí kýty), 2 velké mrkve, 1 petržel, plátek celeru, cibule, 5 ks nové koření, 5 ks celý pepř, sůl PL=polévková lžíce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem
Recept na Koprová omáčka s karamelovým základem: Nejprve si dáme do většího hrnce vařit vodu (1,5-2 l) se zeleninou a kořením na vývar, maso přidáme ve chvíli, kdy voda vře, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.Necháme táhnout těsně pod bodem varu cca čtyři hodiny.Průběžně sbíráme vzniklou pěnu a dle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, vyjmeme ho, nakrájíme na plátky a zalijeme několika sběračkami vývaru, díky kterému zůstane krásně šťavnaté.Zbylý vývar přecedíme, odebereme 500 ml na přípravu omáčky.Zbytek vývaru použijeme na polévku nebo zamrazíme jako základ pro příští omáčku. V hrnci si rozehřejeme plátek másla, zasypeme třemi lžícemi cukru, necháme rozpustit (pozor na zhnědnutí, karamel má tendenci zhořknout) a přidáme ocet.Necháme odpařit a přilijeme studený vývar s mlékem, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku.Metličkou stále prošleháváme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme půl hodiny (za občasného prošlehávání metličkou) provařit, poté přidáme nasekaný kopr a smetanu pokojové teploty (aby se omáčka nesrazila), necháme projít varem a vypneme.Dochutíme solí či pár kapkami citronu a zjemníme lžičkou másla. Omáčku podáváme s masem, které jsme ohřáli ve vývaru a bramborem či knedlíkem.
Poznámka k receptu na Koprová omáčka s karamelovým základem: S karamelovým základem s octem je omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu. Poctivě jsem prošla všechny zdejší "koprovky", ale tento způsob ochucení jsem zde nenašla.Snad některé začínající kuchařce pomůže. Inspirovala jsem se šéfkuchařem Titem Eliášem (Apetit 7/11).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koprová omáčka s karamelovým základem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: chocolate (Lucie)
- Datum vložení: 14.05.2012
- Počet porcí: cca 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 500 ml hovězího vývaru, 300 ml smetany pokojové teploty, 200 ml mléka, svazek kopru, sůl, pepř, silnější plátek másla, 2-3 PL cukru, 4 PL octa, mouka na zahuštění (cca 2-3 PL) na vývar:500 g hovězí loupané plece (nebo hovězí kýty), 2 velké mrkve, 1 petržel, plátek celeru, cibule, 5 ks nové koření, 5 ks celý pepř, sůl PL=polévková lžíce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koprová omáčka s karamelovým základem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koprová omáčka s karamelovým základem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koprová omáčka s karamelovým základem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|