Recept na Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem
Recept na Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na vyvar: 1/2 kg hoveziho masa (ja pouzila klizku) 1 cibule 1 vetsi mrkev 1 jarni cibulka kousek rapikateho celeru i s listy hrst hladkoliste petrzelky 3 strouzky cesneku 5 kulicek pepre 3 kulicky noveho koreni sul omacka: 2 lzice hladke mouky 1 l hoveziho vyvaru 400 ml bileho jogurtu (pouzila jsem kyselejsi 7%) 100 ml smetany 1 vrchovata lzice tmaveho trtinoveho cukru olivovy olej kousek masla svazek cerstveho kopru sul.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem
Recept na Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem: Omytou a ocistenou zeleninu dame spolu s masem a korenim do hrnce, zalijeme studenou vodou (mirne nad uroven masa a zeleniny), privedeme k varu, ztlumime na minimum a nechame cca 4 hodiny tahnout. Pote scedime, maso nechame prikryte vychladnout. Z olivoveho oleje, kousku masla a hladke mouky utvorime svetlou jisku. Zalijeme hovezim vyvarem a nechame 20 minut povarit. Mezitim si v kastrulku zvolna zahrejeme jogurt se smetanou a prilijeme ho k jiskovemu zakladu. Pokud se nam zda omacka prilis ridka, zahustime moukou, kterou jsme rozmichali v trosce vyvaru. Po zahusteni nechame 20 minut provarit. Nakonec vmichame drobne pokrajeny kopr, pridame trtinovy cukr a dle potreby sul. Jelikoz jsem pouzila kyselejsi jogurt, nebylo potreba dochucovat octem. Podavame s platky hoveziho masa, bramborem ci knedlikem.
Poznámka k receptu na Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem: to vypadá božsky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 23.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: na vyvar: 1/2 kg hoveziho masa (ja pouzila klizku) 1 cibule 1 vetsi mrkev 1 jarni cibulka kousek rapikateho celeru i s listy hrst hladkoliste petrzelky 3 strouzky cesneku 5 kulicek pepre 3 kulicky noveho koreni sul omacka: 2 lzice hladke mouky 1 l hoveziho vyvaru 400 ml bileho jogurtu (pouzila jsem kyselejsi 7%) 100 ml smetany 1 vrchovata lzice tmaveho trtinoveho cukru olivovy olej kousek masla svazek cerstveho kopru sul
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koprova omacka s jogurtem a hovezim masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem
|
|