|
Recept na Kopřivové suflé
Recept na Kopřivové suflé je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Kopřivové suflé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bešamel: 30 g másla, 4 vrchovaté kávové lžičky hladké mouky, necelé 2 dl mléka, sůl, pepř, 150 g strouhaného sýra - měla jsem Blaťácké zlato. Dále: asi 200 g mladých kopřiv nebo jiné zeleniny - omýt, spařit a nasekat nadrobno, 2 menší cibule, kousek másla, 3-4 vejce - bílky zvlášť, 1-2 stroužky česneku, sůl, změklé máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kopřivové suflé
Recept na Kopřivové suflé: Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se nám vytvořily hrudky, můžeme propasírovat nebo rozmixovat. Pak přidáme nastrouhaný sýr a na mírném plameni mícháme, dokud se nerozpustí. Na kousku másla usmažíme drobně nakrájené cibule do žluta. Do mísy dáme žloutky, spařené posekané kopřivy, česnek utřený se solí, přidáme bešamel a dobře promícháme. Pak do hmoty lehce zabalíme tuhý sníh z bílků. Formičky na suflé vymažeme změklým máslem a vysypeme strouhankou. Rozdělíme do nich těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 35-40 minut. Ihned horké podáváme se salátem.
Poznámka k receptu na Kopřivové suflé: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/moucniky/slan... Místo kopřiv můžete použít čerstvý špenát nebo mangold.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kopřivové suflé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 22.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Bešamel: 30 g másla, 4 vrchovaté kávové lžičky hladké mouky, necelé 2 dl mléka, sůl, pepř, 150 g strouhaného sýra - měla jsem Blaťácké zlato. Dále: asi 200 g mladých kopřiv nebo jiné zeleniny - omýt, spařit a nasekat nadrobno, 2 menší cibule, kousek másla, 3-4 vejce - bílky zvlášť, 1-2 stroužky česneku, sůl, změklé máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kopřivové suflé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kopřivové suflé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kopřivové suflé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|