|
Recept na Kopřivačka-polévka pro zdraví
Recept na Kopřivačka-polévka pro zdraví je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kopřivačka-polévka pro zdraví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 litry zeleninového vývaru, 1 větší nastrouhaná mrkev, 1 velká brambora nakrájená na čtverečky, sůl, malá hrst nasekaných mladých kopřiv, pár střiků tekuté Vegety, libeček, celerová nať, olej. Na zahuštění: 3 vejce, 250 ml mléka, 1 cibule, malá hrst nasekaných mladých kopřiv, 2-3 stroužky nasekaného česneku, malou hrst nastříhané pažitky, 1 prášek do pečiva, polohrubá mouka dle potřeby, pepř, sůl, 1 lžíce oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kopřivačka-polévka pro zdraví
Recept na Kopřivačka-polévka pro zdraví: Nejprve si opečeme placku na zahuštění tak, že smícháme a našleháme vejce, mléko, nasekaný česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, nastříhanou petrželku, nasekané kopřivy, prášek do pečiva, sůl, pepř a při stálém šlehání přidáváme mouku tak dlouho, dokud nám nevznikne tužší těsto pak ho vylijeme na větší pánev s olejem a opečeme po obou stranách dozlatova, vyndáme na prkénko, necháme vychladnout a před zavařením nakrájíme na menší kostičky. Když placka chladne, přivedeme do varu vývar, na oleji opečeme mrkev a brambory, přidáme Vegetu, libeček, celerovou nať, nastrouhanou mrkev, posekané kopřivy a osolíme dle chuti, necháme 25 minut vařit. Po této době přidáme pokrájenou placku a necháme ještě vařit tak 15 minut. Doladíme solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Kopřivačka-polévka pro zdraví: Začínají růst mladé kopřivy, tak jsem se rozhodla, že s nimi udělám nějakou polévku a vznikla tato a zahušťovadlo je trošku podobné svítku-je to zdravá a chutná polévka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kopřivačka-polévka pro zdraví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 07.06.2012
- Počet porcí: 2,50 litru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 litry zeleninového vývaru, 1 větší nastrouhaná mrkev, 1 velká brambora nakrájená na čtverečky, sůl, malá hrst nasekaných mladých kopřiv, pár střiků tekuté Vegety, libeček, celerová nať, olej. Na zahuštění: 3 vejce, 250 ml mléka, 1 cibule, malá hrst nasekaných mladých kopřiv, 2-3 stroužky nasekaného česneku, malou hrst nastříhané pažitky, 1 prášek do pečiva, polohrubá mouka dle potřeby, pepř, sůl, 1 lžíce oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kopřivačka-polévka pro zdraví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kopřivačka-polévka pro zdraví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kopřivačka-polévka pro zdraví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|