|
Recept na Kopr v soli
Recept na Kopr v soli je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Kopr v soli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg nasekaného kopru, 250 až 300 g soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kopr v soli
Recept na Kopr v soli: Nať čerstvého kopru opereme, necháme důkladně odkapat a jemně nakrájíme. V porcelánové nebo nerezové míse smícháme se solí a necháme odležet, až pustí šťávu. Pak napěchujeme a dobře utlačujeme do malých skleniček se závitem, povrch ještě malinko posypeme solí. Skleničky zavíčkujeme, já pod víčka přes sklenici dávám ještě kousek mikrotenové fólie. Uložíme do chladu. Při použití musíme pamatovat na to, že je dost slaný a proto jídlo ze začátku nesolíme, ochutnáme a dochutíme až po přidání kopru. Kopr v soli vydrží až do nové sklizně. Nahlédla jsem ještě do starší kuchařky, tam je poměr na 1 kg natě 300 g soli. Do soli se dají nakládat i jiné zeleninové natě -např. petržel a celer.
Poznámka k receptu na Kopr v soli: Kopr už nakládám dlouho, pokud mám na zahrádce přebytky. Při setí mrkve a petržele přidávám malinko kopru a na jaře ho vytrhnu. Mrkev a petržel pak roste dál, nemusím mít na kopr samostatný záhonek.Taky to má tu výhodu, že zjara kopr dřív vzejde a jsou vidět řádky, které se můžou okopat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kopr v soli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 13.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg nasekaného kopru, 250 až 300 g soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kopr v soli,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kopr v soli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kopr v soli
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|