|
Recept na Konfitovaná hovězí líčka
Recept na Konfitovaná hovězí líčka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Konfitovaná hovězí líčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g hovězích líček 200 g mrkve 200 g celeru ( bulvy ) 6 vrchovatých lžic kvalitního sádla ( nejlépe domácího ) 500 ml červeného vína ( já volila Merlot ) 200 ml vývaru z hovězího masa ( lze nahradit gelovým hovězím bujonem ) sůl, čerstvě mletý pepř čerstvý tymián.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Konfitovaná hovězí líčka
Recept na Konfitovaná hovězí líčka: Líčka nakrájejte na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4x4 cm. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran orestujte. Opečené maso odložte do vyššího rendlíku. Poté k masu slijte výpek z pánve, přidejte zbytek sádla, hovězí vývar a vína tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Nahoru dejte otrhaný tymián, asi tak dvě větvičky. Vložte do trouby, předehřáté na 100 st. a nechejte konfitovat cca 4 hodiny, až je maso zcela měkké. Mezitím, co se maso konfituje překrájejte očištěnou mrkev na tenká půl nebo kolečka, záleží na velikosti mrkve. Na podobně tenké kousky nakrájejte rovněž celer a na pánvi s kapkou oleje nebo sádla zeleninu orestujte. Přidejte pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku duste. Výpeku po konfitování by mělo být cca 300 ml. Během přípravy se sádlo, které je převážně tvořeno vodou, spolu s ostatními tekutinami odpaří. Pokud máte tekutiny více, zredukujte její množství na plotýnce jednoduše... vařením. Rendlík vyjměte z trouby, přemístěte na sporák, k masu přidejte podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povařte. Sosík by měl mít lehce nakyslou chuť, pokud je třeba, přidejte ještě trochu vína, dosolte dle potřeby. A můžete servírovat. S bramborovou kaší je to nejlepší.
Poznámka k receptu na Konfitovaná hovězí líčka: Recept jsem si našla na NETu a tímto děkuji panu šéfkuchaři z restaurace od Potrefené husy Lukáši Vrbovskému.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Konfitovaná hovězí líčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 11.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1000 g hovězích líček 200 g mrkve 200 g celeru ( bulvy ) 6 vrchovatých lžic kvalitního sádla ( nejlépe domácího ) 500 ml červeného vína ( já volila Merlot ) 200 ml vývaru z hovězího masa ( lze nahradit gelovým hovězím bujonem ) sůl, čerstvě mletý pepř čerstvý tymián
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na konfitovaná hovězí líčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Konfitovaná hovězí líčka
Vložit příspěvek pro Konfitovaná hovězí líčka
Předmět: Hovězí líčka | Datum: 19.01.2019 22:15:16 | Autor: Vendula | Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkně vychytaný a chuťově jsou vždy lepší než ty, co vařím já. Dává do nich více smetany a to je asi ono. | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Konfitovaná hovězí líčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|