|
Recept na Koložvárske zelí
Recept na Koložvárske zelí je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Koložvárske zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500-600 g dobrej kyslej kapusty - zelí (najlepšie z trhu), 800 g bravčového pliecka, 250 g dlhozrnnej ryže, 200 ml hustej kyslej smotany, 200 ml smotany na varenie, 1-2 cibule, oravská alebo sušená slanina, mletá sladká paprika, čierne korenie, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koložvárske zelí
Recept na Koložvárske zelí: Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime paprikou, osolíme, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a podusíme domäkka. V miske zmiešame sladkú a kyslú smotanu. Na spodok misy z jenského skla dáme vrstvu kapusty, na ňu vrstvu mäsa, potom ryžu. Postup zopakujeme (navrchu má byť ryža), zmes zalejeme šťavou z duseného mäsa a smotanou. Navrch poukladáme plátky slaniny, misu zatvoríme a dáme zapiecť na 15-20 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov. Posledných 5 minút kapustu pečieme odkrytú.
Poznámka k receptu na Koložvárske zelí: ja miesto ryže dávam surové zemiaky a ešte aj klobásu udenú a ostatné podobne. A je to výborné. www.toprecepty.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koložvárske zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 08.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500-600 g dobrej kyslej kapusty - zelí (najlepšie z trhu), 800 g bravčového pliecka, 250 g dlhozrnnej ryže, 200 ml hustej kyslej smotany, 200 ml smotany na varenie, 1-2 cibule, oravská alebo sušená slanina, mletá sladká paprika, čierne korenie, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koložvárske zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koložvárske zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koložvárske zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|