|
Recept na Kološvarák podle tety Hedy
Recept na Kološvarák podle tety Hedy je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kološvarák podle tety Hedy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
• ½ litrový hrnek rýže • 1 sáček kyselého zelí (600 g) • 3 ks klobás • 1 konzerva hovězího masa • 1 konzerva hovězí guláš (nebo maďarský) • 5 vajec • 3 ks paprika zelená • 1 ks paprika červená • 4 rajčata • 300 ml smetana ke šlehání • hlavička česneku • mletá paprika červená sladká • mletá paprika pálivá • sůl • pepř • voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kološvarák podle tety Hedy
Recept na Kološvarák podle tety Hedy: Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené. Klasickým způsobem uvaříme rýři. Uvaříme natvrdo vejce, zchladíme a oloupeme. Konzervy otevřeme a vyklopíme do misek. Rajčata oloupeme. Klobásy, papriky, rajčata a vejce nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klademe vrstvy: Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Rozehřejeme troubu na 250 0C. Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180 0C. A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Poznámka k receptu na Kološvarák podle tety Hedy: Pozor hned po upečení může být celá směs hodně mokrá. Proto necháme pokrm vychladnout a do druhého uležet. Všechny suroviny a ingredience se tím dokonale propojí, nasáknou a přílišná vlhkost zmizí. Zelí mohlo být víc 800 až 1000 g. http://miric.unas.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kološvarák podle tety Hedy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 01.05.2011
- Počet porcí: 10 - 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: • ½ litrový hrnek rýže • 1 sáček kyselého zelí (600 g) • 3 ks klobás • 1 konzerva hovězího masa • 1 konzerva hovězí guláš (nebo maďarský) • 5 vajec • 3 ks paprika zelená • 1 ks paprika červená • 4 rajčata • 300 ml smetana ke šlehání • hlavička česneku • mletá paprika červená sladká • mletá paprika pálivá • sůl • pepř • voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kološvarák podle tety hedy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kološvarák podle tety Hedy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kološvarák podle tety Hedy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|