|
Recept na Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /
Recept na Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou / je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou / budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balíček listového těsta /125 g / ovoce /švestky, rybíz nebo brusinky/ nebo rajčátka 1 balíček brynzy 1 svazek rukoly 2-3 Pl smetany mletý pepř sůl vejce na potření hladká mouka na vál sušený medvědí česnek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /
Recept na Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /: Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a z něj vykrájíme kolečka, která pak přeneseme na plech, vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Těsto, které nám zůstalo, znovu rozválíme na proužky, kterými ovineme kolečka na plechu tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikly jakési mističky / košíčky /. Tyto koláčky vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme je asi 6-7 minut dozlatova. V misce si rozmícháme brynzu se smetanou a lehce ji osolíme a opepříme.Touto brynzovou směsí naplníme vychladlé koláčky s okrajem, posypeme sušeným medvědím česnekem a ozdobíme je čerstvými lístky salátu rukoly a kousky ovoce /švestky, rybíz, brusinky / nebo rajčátky. Podáváme, co nejdříve, aby těsto zůstalo křupavé.
Poznámka k receptu na Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /: Když uděláme koláčky, dáme si raději brynzu na chvíli do chladu, aby se nám neroztekla, udělala jsem jednu várku z nevychlazenou brynzovou směsí, ale pak už jsem udělala druhou várku z vychlazenou brynzovou směsí a bylo to prima. Podáváme k vínu nebo k posezení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 06.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 balíček listového těsta /125 g / ovoce /švestky, rybíz nebo brusinky/ nebo rajčátka 1 balíček brynzy 1 svazek rukoly 2-3 Pl smetany mletý pepř sůl vejce na potření hladká mouka na vál sušený medvědí česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou / - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláčky z listového těsta s brynzou a ovocem / zeleninou /
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|