|
Recept na Koláčky podle paní Gáborové
Recept na Koláčky podle paní Gáborové je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté.
K přípravě Koláčky podle paní Gáborové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto 1 kg hl. mouky 2 žloutky 150 g cukru krupice 150 g tuku (používám Zlatá Hana) 42 g droždí (1 kostka) 300 ml mléka ------------ drobenka: 200 g polohrubá mouka 100 g tuk 200 g moučkový cukr -------------- maková náplň 250 g mák cukr moučka podle chuti skořice ------------ tvarohová náplň 1x puding cukr moučka podle chuti 250g tuhý, tučný tvaroh 1 žloutek -------------- povidlová náplň 250 g povidel.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláčky podle paní Gáborové
Recept na Koláčky podle paní Gáborové: Mák mletý vysypeme do misky zalijeme trochou mléka, rozmícháme a necháme naboptnat (instatní mák) po naboptnání přidáme cukr, skořici a promícháme. Pokud je normální mák musí se povařit v mléku cca 10 minut. Tvaroh, žloutek, puding, cukr promícháme. Povidla můžeme ochutit rumem, ale není potřeba. Těsto: Vytvoříme si kvásek z droždí a cukru cca 50 g + přidáme vlažné mléko a přiměřeně hl. mouky do takového řitšího těstíčka a necháme vykynout. Do misky si vysypeme mouku, cukr, žloutky, tuk, vykynutý kvásek a vše důkladně propracujeme a necháme znovu kynout. Po vykynutí tvarujeme koláčky dle fantazie. Já dělám podlouhlé placičky na stranách udělám otvory, do prostřed trochu náplně a protočím otvory a spojim uprostřed. Pomašlujeme vejcem a posypeme drobenkou. Peču na 200 °C dozlatova.
Poznámka k receptu na Koláčky podle paní Gáborové: V originále se ještě ihnet po vytažení z trouby pokapou rozpuštěným máslem s rumem. Násáknou se a pak jsou vláčnější a chutnější. :D (Na každé straně prořízněte, doprostřed dejte náplň, každý konec otočte o 360 stupnů a potom dejte přes náplň.) Ještě jsem zapomněl dodat, že se do těsta přidává na špičku nože mletý badián :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláčky podle paní Gáborové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: volhpe1 (Petr)
- Datum vložení: 14.12.2013
- Počet porcí: 200
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
- Suroviny: těsto 1 kg hl. mouky 2 žloutky 150 g cukru krupice 150 g tuku (používám Zlatá Hana) 42 g droždí (1 kostka) 300 ml mléka ------------ drobenka: 200 g polohrubá mouka 100 g tuk 200 g moučkový cukr -------------- maková náplň 250 g mák cukr moučka podle chuti skořice ------------ tvarohová náplň 1x puding cukr moučka podle chuti 250g tuhý, tučný tvaroh 1 žloutek -------------- povidlová náplň 250 g povidel
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláčky podle paní gáborové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláčky podle paní Gáborové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláčky podle paní Gáborové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|