|
Recept na Koláče za studena
Recept na Koláče za studena je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté.
K přípravě Koláče za studena budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g hladké mouky +cca 100 g na podsypání 200 g mletéhom cukru 500 g másla 4 celá vejce 200 ml vlažného mléka 100 g droždí sůl rozšlehané vejce na potření Náplň: 4 kostky tvarohu 2 celá vejce cukr podle chuti troška van.pudinku na zahuštění(není nutné) rozinky-já nedávám, nemáme je v koláčích moc v lásce Drobenka:máslo,cukr,polohrubá mouka od oka!!.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláče za studena
Recept na Koláče za studena: Do důlku v osolené mouce přidáme cukr, droždí, vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Přidáme celá vejce, nastrouhané máslo a částečně vymícháme těsto. Vyklopíme na vál a dobře vypracujeme. Podle potřeby podsypeme, těsto je tučné, lepí se, ale nakonec se vypracuje velmi dobře. Nebojte se toho. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou nebo potr. fólií a uložíme na noc do lednice. Druhý den necháme trošku ohřát, těsto ještě nakyne. Je ho hodně, takže na další zpracování rozdělíme na poloviny. Rozválíme, nakrájíme rádlem na čtverce cca 10x10cm, naplníme tvarohem a klasicky ušúláme bochánky. Skládáme na plech s papírem nebo fólií, uprostřed uděláme důlek, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme drobenkou. Já na polovinu dávám pod drobenku do důlků ještě povidla. Pečeme docela zprudka, na 185-200°C asi 8-10min (podle trouby).
Poznámka k receptu na Koláče za studena: Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláče za studena, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 23.03.2011
- Počet porcí: cca 100 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
- Suroviny: 900 g hladké mouky +cca 100 g na podsypání 200 g mletéhom cukru 500 g másla 4 celá vejce 200 ml vlažného mléka 100 g droždí sůl rozšlehané vejce na potření Náplň: 4 kostky tvarohu 2 celá vejce cukr podle chuti troška van.pudinku na zahuštění(není nutné) rozinky-já nedávám, nemáme je v koláčích moc v lásce Drobenka:máslo,cukr,polohrubá mouka od oka!!
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláče za studena,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláče za studena - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláče za studena
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|