|
Recept na Koláč s jablky a tvarohem
Recept na Koláč s jablky a tvarohem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Koláč s jablky a tvarohem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 400 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, 240 g měkkého másla nebo Hery SMĚS NA POSYPÁNÍ TĚSTA: 5-6 oloupaných, na hrubém struhadle nastrouhaných jablek, 1 skořicový cukr NÁPLŇ: 750 g měkkého tvarohu, 40 g maizeny nebo solamylu (škrob), 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, trochu nastrouhané citrónové kůry, 3 žloutky a sníh ze 3 bílků POSLEDNÍ VRSTVA: 7-8 menších jablek, 1 skořicový cukr, nasekané vlašské ořechy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč s jablky a tvarohem
Recept na Koláč s jablky a tvarohem: Suroviny na těsto v míse ručně prohněteme a vyklopíme na pomoučený vál. Těsto vypracujeme a odložíme asi na 15 minut do chladu. Poté těsto vyválíme na placku a přeneseme na plech, kde vytvoříme okraje po celém obvodu plechu. Těsto posypeme nastrouhanými jablky se skořicovým cukrem. Suroviny na náplň smícháme, jako poslední pomalu přidáváme sníh. Náplň nalijeme na těsto a uhladíme. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a rozložíme na koláč. Posypeme skořicovým cukrem. Kdo chce, může posypat i nasekanými ořechy. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi tak 45 minut. Dobrou chuť
Poznámka k receptu na Koláč s jablky a tvarohem: Jak je náplň z tvarohu, tak to je moje. Na pohled je vyloženě k sežrání
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč s jablky a tvarohem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mattahaj (Martina Hájková)
- Datum vložení: 04.08.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: TĚSTO: 400 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, 240 g měkkého másla nebo Hery SMĚS NA POSYPÁNÍ TĚSTA: 5-6 oloupaných, na hrubém struhadle nastrouhaných jablek, 1 skořicový cukr NÁPLŇ: 750 g měkkého tvarohu, 40 g maizeny nebo solamylu (škrob), 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, trochu nastrouhané citrónové kůry, 3 žloutky a sníh ze 3 bílků POSLEDNÍ VRSTVA: 7-8 menších jablek, 1 skořicový cukr, nasekané vlašské ořechy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč s jablky a tvarohem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč s jablky a tvarohem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč s jablky a tvarohem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|