|
Recept na Koláč jako od babičky
Recept na Koláč jako od babičky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Koláč jako od babičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 g hladké mouky, 150 ml mléka, 30 g cukru, 30 g tuku, 25 g droždí, špetka soli Drobenka: 100 g másla, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukr krupice, špetka soli, 50 g rozinek (nejlépe namočených v rumu) Tvarohová náplň: 2 balení tvarohu (celkem 500 g), může být i ve vaničce, 50 g cukru, 1 vejce, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli Pudinková vrstva: 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 80 g cukru, 100 g másla, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky mírně vrchovatá.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč jako od babičky
Recept na Koláč jako od babičky: Do mísy nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalejeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké tužší kynuté těsto bez vajec a dáme asi na 30 min kynout. Drobenku si připravíme ze všech surovin nepříliš jemnou, spíše hrudkovatou. Na tvarohovou vrstvu vymícháme všechny suroviny dohladka. Pudinková vrstva: z mléka, cukru a vanilkového prášku uvaříme pudink a za stálého míchání ho necháme trochu vychladit. Pak do něj přidáme změklé máslo a vejce rozšlehaná s moukou a vše dobře rozšleháme do hladka. Vykynuté těsto rozprostřeme do vymazaného hlubšího plechu (pekáče) a vytáhneme asi 1 cm vysoký okraj. Z těstem se dobře pracuje, když si ruce potřete olejem. Na těsto urovnáme drobenku a posypeme rozinkami (obr. 2). Na to lžící klademe kousky tvarohové náplně (obr.3), které postupně rozetřeme po celé ploše. Na tvarohovou vrstvu opatrně nalejeme pudinkovou vrstvu (obr.4). Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch na 150°C) mírně asi 30 min, až okraje zrůžoví a pudink na povrchu se začne zabarvovat do růžova. Ještě teplý můžeme sypat vanilkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Koláč jako od babičky: Netradičně umístěná drobenka uvnitř koláče mu dává velmi zajímavou a nevšední chuť. To "určité něco", co tento koláč naprosto odlišuje od podobných moučníků jsou tři rozličné chutě náplní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč jako od babičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 13.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 250 g hladké mouky, 150 ml mléka, 30 g cukru, 30 g tuku, 25 g droždí, špetka soli Drobenka: 100 g másla, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukr krupice, špetka soli, 50 g rozinek (nejlépe namočených v rumu) Tvarohová náplň: 2 balení tvarohu (celkem 500 g), může být i ve vaničce, 50 g cukru, 1 vejce, 2 lžíce citronové šťávy, špetka soli Pudinková vrstva: 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 80 g cukru, 100 g másla, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky mírně vrchovatá
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč jako od babičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč jako od babičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč jako od babičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|