|
Recept na Koláč jako květina
Recept na Koláč jako květina je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Koláč jako květina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g hladké mouky 50 g cukru krupice 30 g čerstvých kvasnic špetku soli 3 lžíce rozpuštěného másla 180 ml vlažného mléka 2 žloutky Náplň: nutela, cukr se skořicí, mák - podle vaší chuti máslo, rum na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč jako květina
Recept na Koláč jako květina: Z vlažného mléka, cukru a kvasnic udělejte kvásek, vypracujte těsto (nejlépe podle odkazu v poznámce) a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny - chcete-li koláč velký. Pokud chcete dva menší, rozdělte na osm dílů. Vezměte si k ruce talíř (talířek) o průměru asi 20 centimetrů (pro menší koláč asi 12-15 cm) a dle jeho velikosti vyválejte každou část těsta na placku vysokou asi 2 milimetry. Případné přebytky podle talíře odkrojte. Troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Tři pláty vždy namažte náplní a navršte je na sebe, čtvrtý, vrchní plát nechte nepotřený. Je dobré vše provést na plechu s pečicím papírem, abyste hotovou květinu nemuseli přendávat. Můžete válečkem celý kruh ještě trochu - lehce - rozválet. Skleničkou si pak naznačte střed a od okraje skleničky směrem ven rozdělte nožem „květinu" na 16 rovných dílů. Pak už jen berte vždy dva sousední cípy květiny a otáčejte je o 180 stupňů směrem k sobě. Dokončenou květinku nechte chvíli kynout a pečte cca 20 až 25 minut Ještě teplou na plechu natřete směsí rozpuštěného másla a rumu a hned pocukrujte.
Poznámka k receptu na Koláč jako květina: http://www.toprecepty.cz/recept/26110-dvakrat-kynu... Tento recept běhá po internetu jako "sladký hit internetu", nenašla jsem ho tu, tak přidávám spíš jako nápad, jak jde kynuté těsto také zpracovat. Pokud máte pocit, že tu už někde je (špatně se to hledá), nechám smazat :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč jako květina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 03.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 450 g hladké mouky 50 g cukru krupice 30 g čerstvých kvasnic špetku soli 3 lžíce rozpuštěného másla 180 ml vlažného mléka 2 žloutky Náplň: nutela, cukr se skořicí, mák - podle vaší chuti máslo, rum na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč jako květina,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč jako květina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč jako květina
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|