|
Recept na Kokosom obalované štangle /rezy/
Recept na Kokosom obalované štangle /rezy/ je zařazen v kategorii cukroví - ostatní - pečené.
K přípravě Kokosom obalované štangle /rezy/ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na cesto: 45 dkg práškový cukor, 12 dkg maslo /Palmarin/, 3 celé vajcia, 4 polievkové lyžice roztopeného medu, 1 prášok do pečiva, 2 1/2 dcl mlieka a 57 dkg hrubej múky. Suroviny na polevu: 38 dkg práškový cukor, 12 polievkových lyžíc mlieka, 3 1/2 dkg kakaa a 25 dkg masla /Palmarín/ Na obalovanie: cca 25 dkg kokosovej múčky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kokosom obalované štangle /rezy/
Recept na Kokosom obalované štangle /rezy/: Cukor, maslo, vajcia a med dôkladne vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko. Masu vylejeme na vymazaný, alebo papierom vyložený plech, rovnomerne rozotrieme a v predhriatej rúre na 180 -200°C pečieme do ružova, kým sa neoddeľuje od okraja plechu. Po vychladnutí pokrájame na obdĺžníčky, cca 2 1/2 x 4-5 cm. Poleva: Cukor z mliekom a kakaom rozpustíme na miernom ohni, keď je masa dosť horúca nakrájame do nej maslo a necháme rozpustit /za stáleho miešania/. Štangličky si napichneme na vidličku, a omočíme v poleve, pod ktorou sme už zhasli plyn a hneď obaľujeme v kokosovej múčke a dávame ich na papier, kým čokoláda nestuhne.
Poznámka k receptu na Kokosom obalované štangle /rezy/: V prípade, že poleva nie je dosť teplá, znova ju dáme na oheň zriediť. /teplom sa roztopí/. Ak jej už máme ku koncu málo, pomáhame si lyžicou, ktorou oblievame na vidličke nastoknutý obdĺžnik. Kto chce, môže robiť aj kocky. Podľa mňa, sú obdĺžniky úhľadnejšie. Recept mám 100 rokov v mojej písanke, robila ho už moja mama, tak že pôvod nepoznám. Keď ich budem k Vianociam piecť, pridám fotku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kokosom obalované štangle /rezy/, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Klara
- Datum vložení: 15.01.2013
- Počet porcí: cca 40 ks.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Ostatní - Pečené
- Suroviny: Suroviny na cesto: 45 dkg práškový cukor, 12 dkg maslo /Palmarin/, 3 celé vajcia, 4 polievkové lyžice roztopeného medu, 1 prášok do pečiva, 2 1/2 dcl mlieka a 57 dkg hrubej múky. Suroviny na polevu: 38 dkg práškový cukor, 12 polievkových lyžíc mlieka, 3 1/2 dkg kakaa a 25 dkg masla /Palmarín/ Na obalovanie: cca 25 dkg kokosovej múčky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kokosom obalované štangle /rezy/,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kokosom obalované štangle /rezy/ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kokosom obalované štangle /rezy/
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|