|
Recept na Koblížky z odpalovaného těsta
Recept na Koblížky z odpalovaného těsta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Koblížky z odpalovaného těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 ml vody, špetka soli, 125 g tuku, 150 g polohrubé mouky, 4- 5 vajec, 1 žloutek, tuk na plech, 200 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, moučkový cukr Sladká omáčka: 400 ml mléka, 100 g bílé čokolády, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koblížky z odpalovaného těsta
Recept na Koblížky z odpalovaného těsta: Vodu se solí ohřejeme, přidáme na kousky nakrájený tuk a zahříváme, až je voda horká a tuk rozptýlený. Najednou vsypeme prosetou mouku, teplotu snížíme na minimum a těsto propracováváme, až je hladké a nechytá se nádoby. Necháme je prochladnout a do vlažného vešleháme postupně všechna vejce. Plech vytřeme tukem. Těsto naplníme do sáčku nebo stříkačky s hladkou koncovkou a na plech nastříkáme malé bochánky, které potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a po 5 minutách teplotu snížíme na 180 °C. Těsto dozlatova upečeme. Vychlazenou smetanu ušleháme se stužovačem a ochutíme moučkovým cukrem. Upečené koblížky napříč rozřízneme a naplníme šlehačkou. Urovnané na talíři je přelijeme vanilkovou omáčkou. Tu připravíme tak, že část mléka ohřejeme, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozvaříme ji. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme ho k horkému mléku a mícháme do zhoustnutí, podle chuti dosladíme.
Poznámka k receptu na Koblížky z odpalovaného těsta: Koblížky jsem dnes dělal,kdo čeká klasické koblihy tak bude zklamán,ale je to podobné věnečkům a moc dobré,naplnit stříkačkou teplým pudingem a sestydlé podávat to je pohádka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koblížky z odpalovaného těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 18.04.2008
- Počet porcí: 11 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 300 ml vody, špetka soli, 125 g tuku, 150 g polohrubé mouky, 4- 5 vajec, 1 žloutek, tuk na plech, 200 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, moučkový cukr Sladká omáčka: 400 ml mléka, 100 g bílé čokolády, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koblížky z odpalovaného těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koblížky z odpalovaného těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koblížky z odpalovaného těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|