|
Recept na Koblihy z odpalovaného těsta
Recept na Koblihy z odpalovaného těsta je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
K přípravě Koblihy z odpalovaného těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
240 ml vody 90 g másla 10 g cukru krystal 1/4 lžičky soli 230 g hladké mouky 3 velká vejce 1 až dva bílky - lehce našlehané olej na smažení medová poleva: 150 g cukru moučka, lžíce medu, 3 až 4 lžíce mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koblihy z odpalovaného těsta
Recept na Koblihy z odpalovaného těsta: Vodu s máslem, cukrem a solí přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud z těsta nemáme jednolitou šišku a na dně hrnce se neobjeví bílý povlak. Těsto necháme mírně zchladnout - asi minutu ho promícháme metlou. Jedno po druhém přidáme vejce. Vejce vždy zcela zapracujeme do těsta (používám elektrický šlehač na malé obrátky), pak teprve přidáme další. Nakonec přidáme bílky, těsto by mělo být lesklé a hladké a držet tvar. Dáme rozpálit olej na střední teplotu. Z pečícího papíru nastříháme čtverce, ty lehce potřeme měkkým máslem a na každý čtverec (měla jsem jich 25) nastříkáme z odpalovaného těsta kolečko. Do vyhřátého oleje položíme koblížky papírem navrch. Po minutě papír ze smažící se koblihy za pomocí nějakého užitečného nástroje sloupneme . Nebojte, jde to lehce, nadzvednete růžek papíru vidličkou a sundáte. Ale dávejte prosím pozor! Jakmile kobliha zezlátne, otočte ji a pokračujte ve smažení. Smažte je prosím zvolna, pomalu, aby byly hotové i vevnitř, s koblihami se musí opatrně. Smažte opravdu pomalu do zlatavé barvy - jako koblihy - pokud budete mít bledé, tvar s propadne a nebudou křoupat. Než jsem to odhadla správně, trvalo mi tu jednu pánev :)) Mezitím co koblihy chladnou, rozmíchejte si z uvedených surovin polevu a vrch koblížků do něj namočte.
Poznámka k receptu na Koblihy z odpalovaného těsta: Koblihy z odpalovaného těsta, stočené do kroužku, s charakteristickým rýhováním, smažené ve vysoké vrstvě tuku a pak obalené v různých polevách nebo v cukru či skořici s cukrem, se ve Francii (a nejen tam) smaží na masopustní úterý. Ty co vidíte na obrázku byly s medovou polevou. Naleznete je i pod názvem cruller, který pochází z holandského kruler - vlnit se. Tyto koblihy se jedí tradičně také v Německu, v Dánsku (Klejner), nebo ve Švédsku (Klenäter). Z Evropy se rozšířily až za oceán a tak je naleznete i v Kalifornii. Koneckonců, pokud vidíte podobnost s Churros, taky nejste vedle. U každého takto kaloricky náročného experimentu se uklidňuju, že je to jednou za čas.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koblihy z odpalovaného těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 02.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Smažené
- Suroviny: 240 ml vody 90 g másla 10 g cukru krystal 1/4 lžičky soli 230 g hladké mouky 3 velká vejce 1 až dva bílky - lehce našlehané olej na smažení medová poleva: 150 g cukru moučka, lžíce medu, 3 až 4 lžíce mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koblihy z odpalovaného těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koblihy z odpalovaného těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koblihy z odpalovaného těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|