|
Recept na Koblihy (cukrářské -Originální )
Recept na Koblihy (cukrářské -Originální ) je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
K přípravě Koblihy (cukrářské -Originální ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000g mouky polohrubé 400g mléka 1 kostka droždí 100g cukru moučka 100g másla 8 ks žloutků 2 lžičky soli 1 dcl rumu 3 lžíce oleje libovolná náplň (můžou se dát klidně i pralinky !!! asi 1 l oleje na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koblihy (cukrářské -Originální )
Recept na Koblihy (cukrářské -Originální ): Z vlažného mléka, droždí, části cukru připravíme kvásek. Po jeho vykynutí kvásek nalijeme k prosáté mouce se solí a zbytkem cukru, přidáme žloutky, rum, olej a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Z těsta (asi 40g) tvarujeme (pomocí skleničky, vykrajovátka popřípadné rozpláclé kuličky), do kterých se přidá jakákoliv hmota! Zbytek těsta necháme dále kynout, a smažíme v rozpáleném oleji.
Poznámka k receptu na Koblihy (cukrářské -Originální ): Reolippy: Vážené dámy! Nemohu s vámi souhlasit, viděl jsem v životě dělat hodně koblih a do všech dávala babička vždy marmeládu do těsta a smažila i s náplní. K tomu se prodávala speciální marmeláda Brilant do syrových těst - na pečení s refraktometrickou sušinou 65 st. Rf. Napichování po upečení je moderní průmyslový způsob racionalizace práce se kterým já nechci mít nic společného. Zákon schválnosti totiž spolehlivě zajistí, že ta dírka je vždy na opačném konci než na kterém do ní kousnu a marmeláda skončí na košili.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koblihy (cukrářské -Originální ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Makynhka (Markéta Velecká)
- Datum vložení: 30.03.2012
- Počet porcí: 1 - 2,5Kg
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Smažené
- Suroviny: 1000g mouky polohrubé 400g mléka 1 kostka droždí 100g cukru moučka 100g másla 8 ks žloutků 2 lžičky soli 1 dcl rumu 3 lžíce oleje libovolná náplň (můžou se dát klidně i pralinky !!! asi 1 l oleje na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koblihy (cukrářské -originální ),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koblihy (cukrářské -Originální ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koblihy (cukrářské -Originální )
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|