RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Koblihy (cukrářské -Originální )

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Koblihy (cukrářské -Originální ), recepty Koblihy (cukrářské -Originální ), Koblihy, (cukrářské, -Originální, )


Recept na Koblihy (cukrářské -Originální )

Recept na Koblihy (cukrářské -Originální ) je zařazen v kategorii moučníky - smažené. K přípravě Koblihy (cukrářské -Originální ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1000g mouky polohrubé 400g mléka 1 kostka droždí 100g cukru moučka 100g másla 8 ks žloutků 2 lžičky soli 1 dcl rumu 3 lžíce oleje libovolná náplň (můžou se dát klidně i pralinky !!! asi 1 l oleje na smažení.

Koblihy (cukrářské -Originální )
Zvětšit obrázek

Recept na Koblihy (cukrářské -Originální )

Recept na Koblihy (cukrářské -Originální ):
Z vlažného mléka, droždí, části cukru připravíme kvásek. Po jeho vykynutí kvásek nalijeme k prosáté mouce se solí a zbytkem cukru, přidáme žloutky, rum, olej a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Z těsta (asi 40g) tvarujeme (pomocí skleničky, vykrajovátka popřípadné rozpláclé kuličky), do kterých se přidá jakákoliv hmota! Zbytek těsta necháme dále kynout, a smažíme v rozpáleném oleji.

Poznámka k receptu na Koblihy (cukrářské -Originální ):
Reolippy: Vážené dámy! Nemohu s vámi souhlasit, viděl jsem v životě dělat hodně koblih a do všech dávala babička vždy marmeládu do těsta a smažila i s náplní. K tomu se prodávala speciální marmeláda Brilant do syrových těst - na pečení s refraktometrickou sušinou 65 st. Rf. Napichování po upečení je moderní průmyslový způsob racionalizace práce se kterým já nechci mít nic společného. Zákon schválnosti totiž spolehlivě zajistí, že ta dírka je vždy na opačném konci než na kterém do ní kousnu a marmeláda skončí na košili.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koblihy (cukrářské -Originální ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Makynhka (Markéta Velecká)
  • Datum vložení: 30.03.2012
  • Počet porcí: 1 - 2,5Kg
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Smažené
  • Suroviny: 1000g mouky polohrubé 400g mléka 1 kostka droždí 100g cukru moučka 100g másla 8 ks žloutků 2 lžičky soli 1 dcl rumu 3 lžíce oleje libovolná náplň (můžou se dát klidně i pralinky !!! asi 1 l oleje na smažení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koblihy (cukrářské -originální ), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koblihy (cukrářské -Originální ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koblihy (cukrářské -Originální )

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist